Gemlik'te, okul önlerinde sokak timleri görev yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde birçok suça anında müdahale eden sokak timleri, şimdi de okul önlerinde ve çevresinde görev yapacak.

Eğitim-Bir Sen'i ziyaret eden Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, son zamanlarda okul çevrelerinde artan öğrenci olaylarına dikkat çekerek, okul önlerinde sokak timlerinin görev yapacağını ifade etti. Ülke genelinde suç oranları artış göstermesine rağmen ilçedeki durumun oldukça iç açıcı olduğunu ve adli vaka sayısının gün geçtikçe azaldığını söyleyen Kurt, eğitimcileri yakından ilgilendiren, okullardaki uyuşturucu ve kavgaları değerlendirdi.

Kurt, okullarda herhangi bir uyuşturucu satışının söz konusu olmadığını, ancak bazı ailelerin çocuklarına reçeteyle satılan ve çocuğu ilk etapta zinde tutan hapları aldığını, bu haplar da arkadaşlar arasında paylaşılınca, okullarda uyuşturucu kullanılıyor intibaının doğduğunu bildirdi.

Kurt, "Okul giriş ve çıkışları resmi ekipler tarafından kontrol altında tutuluyor. Bizim polis olarak okulun içerisine doğrudan müdahale gibi bir yetkimiz yok, ancak okul idaresi tarafından bir istek olursa üzerimize düşeni yaparız. Buna ilaveten okul önlerinde sürekli faaliyet gösterecek sivil ekipler de göreve başladı.

İlçe genelinde başarılı çalışmalar yapan ve başta uyuşturucu madde kullanan ve satanlar olmak üzere kumara geçit vermeyen sokak timleri okul önlerinde yaşanan muhtemel olayların önüne geçecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber