PMYO açılışında şehit eşinin videosunu görünce gözyaşı döktü

GAZİANTEP Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO), yeni öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PMYO açılışında şehit eşinin videosunu görünce gözyaşı döktü

Okulun konferans salonuna adı verilen şehit polis memuru Ertuğrul Polat'ın fotoğrafları ve konuşmasının yer aldığı slayt gösterimini kucağındaki 5.5 aylık bebeğiyle izleyen şehidin eşi Ümmü Gülsüm Polat, duygularına hakim olamadı ve gözyaşı döktü.

Gaziantep PMYO'nun yeni eğitim ve öğretim yılı için 2012 yılında Hakkari'de şehit olan polis memuru Ertuğrul Polat'ın adının verildiği konferans salonunda tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, polisliğin, meslek ötesinde hoşgörülü, sevgili ve saygılı olmayı gerektirdiğini belirterek, vatandaş destekli polisliğin önemini anlattı.

PMYO Müdürü Osman Metli ise meslek sorunluluğunun bilincinde çağdaş ve profesyonel Türk polislerini yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Metli, "Devletimizin ete ve kemiğe bürünmüş temsilcileri olacağınızı asla unutmayınız. Öğrencilerimizden, toplum yararını şahsi menfaatlerinin üstünde tutan, yüreği vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, üniformasının saygınlığını taşıyabilen polisler olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törenin düzenlendiği konferans salonuna adı verilen şehit Ertuğrul Polat'ın fotoğrafları ve konuşmasının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonu kucağında babasının adını taşıyan 5.5 aylık bebeğiyle izleyen şehidin eşi Ümmü Gülsüm Polat, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit eşini izlerken gözyaşı döken Ümmü Gülsüm Polat, törenin ardından polis adayları ile birlikte yemek yedi.

Tören, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü'nün 'İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü' konulu ilk dersiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber