Okul binasında düşük kalite beton kullanmışlar

SAKARYA'da çürük binalara sağlam raporu vermelerinin yanı sıra, yeni yaptırılan binalara da kalitesiz betonlar için kaliteli raporu düzenledikleri iddia edilen 70 kişi hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesi açıklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul binasında düşük kalite beton kullanmışlar

İddianamede, sanıkların il genelinde aralarında okul hastane gibi kamu binalarının da bulunduğu 41 binanın raporunda usulsuzluk yaptıkları öne sürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre tarafından hazırlanan 98 sayfalık iddianamede, telefon kayıtlarına göre şüphelilerin 4 ayrı örgüt olarak Sakarya'da hastane, bir lise, öğrenci yurdu, park ve içme suyu tesisleri gibi binalara dahi usulsüz olarak rapor düzenledikleri iddiası yer aldı. İddianamede 33'üncü eylem olarak gösterilen olayda, Adapazarı yeni yenleşim bölgesi Camili Mahallesi'ndeki bir okula dökülen ve testlerde değerleri düşük çıkan betonun değerlerinin de, sahte belge düzenlenerek kaliteli gösterildiği de yer alıyor. İddianamede 17 Ağustos depremi sonrasında kalıcı konutların Camili Mahallesi'nde yapılan lise binasında düşük kalitede beton kullanıldığı belirtiliyor.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİNİN BETON ŞANTİYESİ

Beton Operasyonu sonrasında yapılan çalışmalar ile ele geçen bilgi ve deliller doğrultusunda hazırlanan iddianameye göre, örgütün resmi kurumlara ait binalarda büyük usulsüzlük yaptığı belirlendi. İddianamede yer alan bir diğer rapor ise 2 ilçede inşa edilen su depolarıyla ilgili. Örgüt yöneticilerinden birinin sahibi olduğu beton şantiyesinden su deposu tesislerine dökülen beton, örgütün laboratuvar birimi tarafından sahte rapor düzenlenerek standart değerlerde gösterilmiş.

İddianameye göre iki öğretim üyesi, belediye başkanı, eski siyasetçi, beton ve yapı denetim firması çalışanlarının da yer aldığı 12'si tutuklu 70 şüphelinin 4 farklı örgütte hiyerarşik yapı içerisinde çalıştıkları iddia ediliyor. İddianamede ayrıca 41 farklı eylemi gerçekleştirdikleri de yer alıyor.

Beton davasının görülmesine, Sakarya 3ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Ekim 2013 tarihinde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber