Şahinbey İlçe Müftülüğü'nden kurban bayramı açıklaması

Gaziantep Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mahmut Karatepe, yaklaşan Kurban Bayramı dolaysıyla basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinbey İlçe Müftülüğü'nden kurban bayramı açıklaması

Karatepe yurtiçinde ve yurtdışında vekalet yoluyla kesilecek kurbanların fiyatlarını da açıklarken Suriyeli vatandaşlara yardım talebinde bulundu.

Yurtiçinde ve yurtdışında vekalet yoluyla kesilecek olan kurban programı hakkında bilgi veren Karatepe, "Kurban Bayramı'nın Gaziantep ilimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın uygulayacağı özellikle tüm illerimizde; Türkiye içerisinde ve yurt dışında vekalet ile kurban kesimi programı her yıl olduğu gibi bu yılda geniş kitlelere ulaştırma maksadıyla inşallah böyle bir hayırlı işlem başlattı. Tabi kurbanda amaç daha geniş kitlelere ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaktır" dedi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli vatandaşlara Kurban Bayramı'nda yardım çağrısında bulunan Karatepe, "Takdir edileceği üzerine ilimizde yoğun biçimde misafirlerimiz var. Suriye'den ülkemize sığınanların büyük bir bölümü şehrimizde ve şehrimizin çevresinde bulunuyor. Bu nedenle bu kardeşlerimize hiç olmazsa Kurban Bayramı'nda diğer dönemlerde yapılan yaklaşımların ve güzelliklerin yanı sıra bize yakışır ve yaraşır bir biçimde kardeşlerimize yardımcı olalım arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülke içerisinde ve yurt dışındaki kurban bedellerine dikkat çeken Karatepe, eski yıllardan farklı olarak bu sene müftülüklerde 2 çeşit makbuz dağıttıklarını söyleyerek, "Ülke içerisinde kesilecek kurbanların bedeli 550 Türk Lirası, yurt dışında kesilecek kurbanların bedeli ise 380 lira olarak belirlenmiştir. İlimizi ve İlçe müftülüklerimize makbuzlar verilmek suretiyle geçmişte biraz zorluklarımız vardı. Çünkü halkımız vekaletle kurban kestirmek isteyen kardeşlerimiz doğrudan banka hesaplarına yönlendiriliyordu. Ama diyanet vakfımızın bu sene yaptığı bir kolaylık var. Müftülüklerimizde iki çeşit kurban makbuzu var. Kurbanını ülke içerisinde kestirmek isteyenler 550 Türk lirası değerindeki makbuzu alacaklar. Yurt dışında kestirecek olanlar 380 lira tutarındaki makbuzu alacaklar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber