'Otopark sözü' yüzünden rehin almış

ŞİŞLİ Belediyesi'nin binasında bir güvenlik görevlisini silah tehdidi ile rehin aldıktan sonra özel eğitimli müzakereci polis tarafından ikna edilerek teslim olan Akın A. poliste verdiği ifadesinde “Bana 2009 yılında otopark sözü vermişlerdi. Bu sözü yerine getirmediler. Telefonlarıma çıkmadılar. Bu yüzden böyle bir eylem yaptım.” dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Otopark sözü' yüzünden rehin almış

Öte yandan rehin alma eylemenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

Şişli Belediyes'inin Esentepe'de bulunan binasında dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le görüşmek istediğini söyleyen bir kişi girişte bulunan güvenlik görevlisini rehin aldı. Yaklaşık yarım saat süren eylem sırasında şüpheliyle girişte bulunan dahili telefon üzerinden irtibata geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel eğitimli müzakereci polisler saat 18.00 sıralarında şüpheliyi ikna ettiler. Rehin aldığı güvenlik görevlisi ile birlikte dışarı çıkan şüpheli kapıda güvenlik önlemleri alan polislere teslim oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Akın A. gece boyunca sorgulandı. Bekar olan Akın A.'nın polislere 2009 yılında kendisine yediemin otoparkı açması için yardım sözü verildiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini söyledi. Şüpheli Akın A., “Ben 2010 yılında siyasi bir suçtan cezaevine girdim. İçerden çıkınca tekrar onlarla irtibata geçerek yardım sözlerini yerine getirmelerini istedim. Ancak telefonlarıma bile çıkmayınca böyle bir eylem yapmaya karar verdim. Kimseye bir zarar vermeyecektim. Sadece onlarla konuşmaya çalışıyordum.” dedi.

Öte yandan rehin alma eyleminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde rehin aldığı güvenlik görevlisinin önünde telefonla müzakereci polislerle görüşen Akın A. bir süre sonra ikna olarak dışarı çıkıyor. Rehin aldığı güvenlik görevlisi ile birlikte kapının önüne çıkan Akın A.'nın önce rehinesini bıraktığı daha sonra özel harekat polisine teslim olduğu görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber