Okulda zimmete para geçirme iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulda zimmete para geçirme iddiası' başlıklı 08.03.2006 tarih ve İHA kaynaklı habere Adana İli Yüreğir İlçesi Feyziye Çelik İlköğretim Okul müdürü Hüseyin Özbek adına Avukat Yavuz Selim Karataşlı tarafından bir düzeltme ve tekzip metni gönderilmiştir. "Okulda zimmete para geçirme iddiası' haberine tekzip..." başlıklı düzeltme ve tekzip metnine ulaşmak için tıklayınız.


Adana'da bir ilköğretim okul müdürü, hakkında "zimmetine para geçirdiğini" iddia eden Okul Aile Birliği Başkanı'nı bıçaklayarak yaraladı. Okul müdürü, ifadesi alınmak üzere götürüldüğü karakolda görevinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre olay, Fevziye Çelik İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Akbaba (38), Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini devraldıktan sonra velilerden toplanan paralarda eksik olduğunu iddia etti. Akbaba, Okul Müdürü Hüseyin Özbek'in (49) odasına girip paranın hesabını sorunca aralarında tartışma çıktı. Akbaba'nın, Okul Müdürü Özbek'e "parayı zimmetine geçirdiği" iddiasında bulunması üzerine tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Akbaba, Özbek'i darp ederken, Özbek ise masasının çekmecesindeki bıçağı çıkararak, Akbaba'ya saldırdı. Kavga sırasında Akbaba elinden bıçakla yaralandı.
Yüreğir Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Akbaba, elinden kesici bir aletle yaralandığına ilişkin doktor raporu alırken, Özbek ise bıçaklama olayını üstlenmedi.

Olaydan sonra Özbek ve Akbaba ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. Bıçaklanan Akbaba, okul müdürünün istifa etmesi halinde şikayetinden vazgeçeceğini söylemesi üzerine Özbek, polis merkezine gelen Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine görevinden istifa ettiğini belirten dilekçeyi sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber