Bakan Akdağ'dan 'zorunlu hizmet' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklamalarda bulundu.
Bakan Akdağ, beraberinde Müsteşar Yardımcıları İsmail Demirtaş, Abdülkadir Atalık, Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya ve Hukuk Müşaviri Adem Keskin ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne geldi.
Akdağ, Yüksek Mahkeme heyetine sözlü açıklamalarda bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın yürürlüğünün durdurulması istemiyle bir başvuru yapıldığını hatırlatarak, kendilerinin de bu hukuki süreç içinde bilgilendirmede bulunma talebiyle mahkemeye müracaat ettiklerini söyledi. Bu talebin kabul edilmesi üzerine geldiklerini ifade eden Akdağ, hukuki sürecin devam ettiğini, bu sürecin sonuçlarına göre gerekenlerin yapılacağını kaydetti.
Akdağ, ataması yapılmadığı için yeşil kart başvurusu yapan uzman doktorun durumunun sorulması üzerine, şunları söyledi:
"Bu çok rahat izah edilebilir bir mesele. Hukuken bir taraftan bir kanun var. Bu kanuna göre biz hekimlerimize devlet hizmeti yükümlülüğü uygulamak zorundayız. Öte yandan, Danıştay'ın atama listeleriyle ilgili yürütmesinin durdurma kararı var. Atama yapamıyoruz, durum bundan ibarettir."
Akdağ, bir gazetecinin, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) hekimlerin gönüllü olarak gönderilmesi yönündeki isteklerini hatırlatması üzerine de "TTB, hukuk anlamına gelmiyor. TTB neyi söylerse söylesin hukuki bir gerçek var ve biz bu gerçeği takip etmek zorundayız. Durumu bu noktaya taşıyan, böyle bir hukuki süreçte beklememize yol açan, hekim arkadaşlarımızı atamamıza mani olan durumun oluşmasına yol açan da TTB'nin kendisidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber