Akdağ: Doktor atamaları TTB yüzünden yapılamıyor

Haber Giriş : 09 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Akdağ, Danıştay'a dava açarak zorunlu hizmet yükümlülüğü düzenlemesine karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırtan TTB yüzünden doktor atamalarının yapılamadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta zorunlu hizmet düzenlemesi konusunda Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) "TTB yüzünden atamalar yapılamıyor" diye eleştirdi. Bakan Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi heyetine bir saat süreyle sözlü açıklamalarda bulundu.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruda, hukuki sürecin devam ettiğini, bu sürecin sonuçlarına göre gerekenlerin yapılacağını kaydetti. Akdağ, ataması yapılmadığı için Yeşil Kart başvurusu yapan uzman doktorun durumunun sorulması üze-rine, "Biz devlet hizmeti yükümlülüğü ile ilgili bir kanun yaptık. Sonra bu kanuna uygun olarak atama listeleri yayınladık. Danıştay bu atama listelerine de yürütmeyi durdurma kararı vererek, atamaları yapama-yacağımızı bize ifade etti. Atama yapamıyoruz, durum bundan ibarettir" dedi.

Akdağ, bir gazetecinin, Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin gönüllü olarak gönderilmesi yönündeki isteklerini hatırlatması üzerine de "TTB, hukuk anlamına gelmiyor. TTB neyi söylerse söylesin hukuki bir gerçek var ve biz bu gerçeği takip etmek zorundayız. Durumu bu noktaya taşıyan, böyle bir hukuki süreçte beklememize yol açan, hekim arkadaşlarımızı atamamıza mani olan durumun oluşmasına yol açan da TTB'nin kendisidir" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber