Öğrenciler kent kart için belediyeye akın etti

Kütahya'nın Simav ilçesinde ilk, orta ve yüksek öğretimdeki 13 bin dolayındaki öğrenci 5 liraya kent kart alabilmek için Belediyeye akın etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler kent kart için belediyeye akın etti

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan öğrencilerin belediyeden 5 lira karşılığında satın aldıkları elektronik kent kartlarına kontür yüklemek suretiyle belediye otobüslerinden ucuz bir şekilde yararlanma olanağı bulduklarını söyledi. Öğrenciler de kent kart vasıtasıyla kendilerine indirim kolaylığı sağlayan Belediye Başkanı Kasım Karahan ve belediye görevlilerine teşekkür etti.

Başkan Karahan, öğrencilerin ulaşımdan daha ucuz bir şekilde yararlanmak maksadıyla kent kart uygulamasına ilgi göstermesinin kendilerini memnun ettiğini bildirdi.

Simav'da eğitimde kalitenin yükseltilmesi için toplumun üzerine düşeni fazlasını yapmaya çalıştığını ifade eden Başkan Karahan, bu kapsamda belediye olarak kendilerinin de geleceğin teminatı gençlere ucuz ulaşım konusunda kent kart aracılığı ile yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

İlk ve orta okul öğrencilerinin 75 kuruş ödeyerek bindikleri belediye otobüslerinden üniversite öğrencilerinin 1 lira,karşılığında yararlandıklarını ifade eden Simav Belediyesi Otobüs İşletmeleri Şefi Mehmet Akçay, sivil vatandaşların kent kart kullanmaları halinde belediye otobüslerinden 1 lira 25 kuruş, kent kart kullanmayan vatandaşların ise 1,5 lira ödeyerek otobüslerden yararlandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber