Van'da büyük bir patlama oldu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Valiliği önünde saat 09.00'da büyük patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre bir ölü ve çok sayıda yaralı var. Olayın bir canlı bomba eylemi olmasından endişe ediliyor.
Alınan bilgiye göre, Van'da Sempaş Alışveriş Merkezi civarında meydana gelen patlamada, Belediye'ye ait trafik aracı parçalanırken, çok sayıda minibüsün camları kırıldı.
Olayda ilk belirlemelere göre Enver Tanrıtanır öldü, 13 kişi de yaralandı. Hastanelere de çok sayıda yaralı götürüldü. Olay yerine ambulanslar gönderiliyor.
Van Valiliği'ne 500 metre uzaklıkta bulunan Sempaş Alışveriş Merkezi önündeki patlamanın "canlı bomba" tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor


Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, patlamada yaralananlardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

Patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulunan Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın oluş sürecini anlattı.

Saat 09.05'te belediyenin ruhsatsız büfeleri kaldırma çalışmaları sırasında belediye zabıtasının trafik zabıtasından yardım istediğini, tahminen 5 zabıta görevlisinin araçlarıyla birlikte Beşyol mevkiine geldiğini söyleyen Kurt, patlamanın "canlı bomba eylemi" olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Kurt, kimliği belirlenemeyen cesedin erkek olduğunu söyledi.

Bomba uzmanlarının incelemelere devam ettiğini belirten Kurt, kesin sonucun incelemelerin sonuçlanmasından sonra belli olacağını vurguladı.

Tespitlerine göre 3 ölü ve 18 yaralı olduğunu kaydeden Kurt, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Çalışmaların halen devam ettiğini ve olayın çözüleceğini belirten Kurt, saldırının kime yönelik olduğunu bilemediklerini kaydetti.

Şimdiye kadar kimsenin ifadesinin alınmadığını, olay yerinde incelemenin devam ettiğini dile getiren Kurt, gözaltına alınanın olmadığını söyledi.

Ölenlerden sivil Volkan Demir ve zabıta görevlisi Enver Tanrıtanır'ın isimlerinin belli olduğunu, ancak diğerinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ifade eden Kurt, her türlü ihtimal üzerinde durduklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber