TBMM'de emniyet kemeri uygulaması

Meclis kapısında yapılan uygulamada, emniyet kemeri takan sürücülere çiçek, takmayanlara ise uyarı yazılarının olduğu sarı zarf verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de emniyet kemeri uygulaması

- Meclis kapısında yapılan uygulamada, emniyet kemeri takan sürücülere çiçek, takmayanlara ise uyarı yazılarının olduğu sarı zarf verildi
- TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu:
- "Emniyet kemeri takanların çoğunlukta olması bizi memnun etti"

-Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca, emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek amacıyla, TBMM girişinde trafik uygulaması yapıldı

-Uygulamaya katılan çocuklar, emniyet kemeri takılı sürücülere çiçek, kemer kullanmayan sürücülere ise kemer kullanmanın öneminin anlatıldığı broşür verdi

TBMM (AA) - TBMM Çankaya Kapısında, emniyet kemeri uygulaması yapıldı.

TBMM ve Emniyet Genel Müdürlüğü, emniyet kemeri kullanımı konusundaki hassasiyeti artırmak amacıyla Çankaya Kapısı'nda etkinlik düzenledi. Ahmet Vefik Paşa ilköğretim okulundan öğrenciler, Meclis'e gelen araçlarda emniyet kemeri takanlara, üzerinde "emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar" yazılı kart bulunan çiçek verdiler ve kemer taktıkları için teşekkür ettiler.

Çocuklar, kemer takmayanlara ise içerisinde kemer takmanın önemiyle ilgili yazıların bulunduğu sarı renkli zarf verdiler ve emniyet kemeri takmaları gerektiği konusunda uyardılar.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, yaptığı açıklamada, TBMM olarak zaman zaman sosyal projelere öncülük ettiklerini belirtti. Bugün yaptıkları uygulamayla emniyet kemeri takmaya dikkat çekmek istediklerini belirten Neziroğlu, kazalarda kemer takılmadığı için çok can kaybı olduğunu anımsattı.

Meclis'e gelen personelden kemer takanlara çiçek, takmayanlara ise sarı zarf verip uyardıklarını belirten Neziroğlu, "Hayattan kırmızı kart görmeden bir sarı kart gösterelim, gerekli uyarıları yapalım, tedbirler alınsın diye bu uygulamayı yapıyoruz. Ümit ederim emniyet kemeri takma oranı daha da artar" dedi.

Meclis personeline yönelik, özellikle sürücülerin kemer takma konusunda daha da hassas olması gerektiğiyle ilgili personele yazı gönderdiklerini aktaran Neziroğlu, bugün yaptıkları uygulamada emniyet kemeri takanların çoğunlukta olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi de günde ortalama 20 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, emniyet kemeri takıldığı takdirde bu oranın yüzde 50-60 azalacağını kaydetti.

Emniyet kemeri takma bilincine yeterince sahip olunmadığını dile getiren Ekmekçi, sadece ön koltukta değil arka koltukta da kemer takılmasının zorunlu olduğunu, takmayanlara cezai işlem uygulanabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber