Konya'da 6 hırsızlık şüphelisi yakalandı

Konya’da iki ayrı hırsızlık olayında, bir evden 3 bin 500 lira değerinde ziynet eşyası ve bin 400 lira nakit para çalan 3 kişi ile mahalle aralarından kablo hırsızlığı yapan 3 kişi yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da 6 hırsızlık şüphelisi yakalandı

Konya’da iki ayrı hırsızlık olayında, bir evden 3 bin 500 lira değerinde ziynet eşyası ve bin 400 lira nakit para çalan 3 kişi ile mahalle aralarından kablo hırsızlığı yapan 3 kişi yakalandı.

Olay, dün merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi İftihar Sokak’ta bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tekstilci Hüseyin Koçyiğit’e ait bir evden 3 bin 500 lira değerinde ziynet eşyası ve bin 400 lira nakit para çalınması üzerine çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli görülen 42 KJ 215 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan şüpheliler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacanın ardından şüpheliler kaçarak izini kaybettirdi. Kaçan aracın plakasından sahibini sorgulayan polis, aracın Hurşit K’ya ait olduğunu tespit etti. Hurşit K’nın ikamet ettiği bölgede araştırma yapan polis, otomobilin bir evin önünde olduğunu fark etti. Eve baskın düzenleyen polis, çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Saffet Musa K’yı yakaladı. Evde ve arabada yapılan aramada 2 adet altın bilezik, 1 adet 14 ayar altın çocuk bileziği ve çeyrek altın ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin sorgusunda, hırsızlığı çeşitli suçlardan 30 adet suç kaydı bulunan Engin Fırat K. ve yine çeşitli suçlardan 52 kaydı bulunan Hüseyin G. ile birlikte yaptığını itiraf ettiği öğrenildi.

Diğer bir hırsızlık olayı ise, merkez Meram ilçesinde meydana geldi. Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait yeraltı telefon kablolarının çalınması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Yapılan araştırma sonucunda hurdacılara çok sayıda telefon kablosunun satıldığı bilgisine ulaşıldı. Hurdacıların ifadesine başvuran Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin, çeşitli suçlardan 32 adet kaydı bulunan Halil M. (31), 4 adet suç kaydı bulunan Mustafa M. (19) ile 8 adet suç kaydı bulunan İzzet C. (26) olduğunu belirledi. Yapılan çalışma sonucu şüpheliler polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber