Evde eğitim görecek İrem, öğretmenini öperek karşıladı

ANTALYA'da gerekli sağlık raporlarını alamadığı için bu yıl kendisine öğretmen tahsis edilmeyen yürüme engelli 7 yaşındaki İrem Begüm Tunç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün devreye girmesiyle haftalardır beklediği öğretmenine kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evde eğitim görecek İrem, öğretmenini öperek karşıladı

İrem, öğretmenini öperek karşıladı.

Prematüre olarak 7 aylık dünyaya gelen ve 1 ay sonra tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kuvözden düşerek beyin kanaması geçiren İrem Begüm Tunç, yıllarca yürüyemedi. Ailesinin çabasıyla ve gördüğü tedavi sayesinde birkaç adım atmayı başaran İrem, okul çağı gelince Milli Eğitim Müdürlüğü evde eğitim görmesi için bir öğretmen tahsis etti.

Geçen yıl öğretmeniyle evde ders gören ve başarı belgesi alan İrem Begüm Tunç'un eğitimi, bu yıl öğretmen gönderilmeyince yarım kaldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'okulda eğitim görmesi uygundur', Atatürk Devlet Hastanesi'nin ise 'evde eğitim görmesi uygundur' şeklindeki iki ayrı raporu üzerine aile, Denizli Devlet Hastanesi'ne yönlendirdi. Denizli'de yapılan muayenede heyet bir karara varamayınca aile son olarak Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yönlendirildi.

Süreç uzayınca ve eğitim öğretim yılı başlayınca öğretmenine kavuşamayan İrem Begüm Tunç'un durumu medyaya taşındı. Çıkan haberler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inisiyatif kullanarak, İrem Begüm Tunç için bir öğretmen tahsis etti. İlk dersine bu gün öğretmeniyle birlikte başlayan İrem Begüm Tunç, büyük sevinç yaşadı. Küçük İrem, öğretmenini öperek karşıladı.

Baba Yüksel Tunç, kızının yeniden öğretmenine kavuştuğu için mutluluktan uçtuğunu söyleyerek, "Herkesten Allah razı olsun. Bizim için en önemli şey kızımın derslerinden geri kalmamasıydı. Bundan sonra kızımın yürüyebilmesi için tedavisini devam ettireceğiz" dedi.

30 yıllık öğretmen Rafiye Ergen ise ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını belirterek, "İrem çok akıllı bir çocuk. Öğrencimin seviyesini şu an çok iyi buldum. İrem'in eğitimi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber