İsim benzerliği yüzünden il başkanlığından istifa etti

YALOVA'da geçen hafta Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı'na atanan Mustafa Pehlivan, akrabası AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile isim benzerliği olduğu gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsim benzerliği yüzünden il başkanlığından istifa etti

DP Yalova İl Başkanı Bahattin Sabahçı, geçen hafta parti genel merkezi tarafından görevden alınıp, kesin ihraç istemiyle Yüksek Haysiyet Divanı'na verilerek yerine de Mustafa Pehlivan atandı. Pehlivan, göreve başlamasından kısa bir süre sonra istifasını açıkladı. İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Pehlivan, verdiği dilekçede "Görülen lüzum üzerine il başkanlığı görevimden istifa ediyorum" ifadesini kullandı.

DP eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan, yaptığı açıklamada AK Parti İl Başkanı, aynı zamanda akrabası olan Mustafa Pehlivan'la isim benzerliğinin karışıklık yarattığını, bu nedenle de görülen lüzum üzerine istifa ettiğini belirtti. Pehlivan, bir yerel gazetede yer alan haber nedeniyle yaşanan karışıklık üzerine bu gelişmenin yaşandığını ifade etti. Yalova'da yayınlanan yerel gazetenin bugünkü sayısında, İl Başkanı Pehlivan, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve AK Parti Milletvekili Temel Coşkun'u eleştirerek, "Yalova'ya ne verdiler" haberi yer almıştı.

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise DP'li Mustafa Pehlivan'ın babasının amcasının oğlu olduğunu söyleyerek, "İsim karışıklığı olmuş. Ben de bu durumdan mağdur oldum. Akrabam olan Mustafa Pehlivan görevinden istifa ettiğini bana da söyledi. Sabahtan beri telefonlarım durmadı. Ben de bu konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber