Hürriyet'te ilahiyat, Sabah'ta imam hatip takıntısı

Haber Giriş : 10 Mart 2006 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hürriyet ve Sabah gazetelerinde bugün iki haber göze çarpıyor. Hürriyet, haberini İlahiyat fakültesi mezunları ile Sabah gazetesi ise, imam hatiple ilişkilendirmiş...

Hürriyet'in haberi dersanelerdeki uzman öğreticilere MEB'in vereceği formasyonla ilgili. Bu formasyon Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları ile Talim ve Terbiye Kurulu Kararında öğretmenliğe kaynak gösterilen Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakülteleri dışında kalan diğer fakültelerden mezun olan tüm adaylara ilişkindir. Ancak Hürriyet, onbinlerce aday içinden, bu pedagojik formasyonun sadece İlahiyat fakültesi mezunlarına verilmesini öne çıkarmaktadır. Haber yazış tarzından, bu formasyonun İlahiyatçılara verilmemesi halinde Hürriyet'in çok sevineceği ortaya çıkmaktadır.

Sabah gazetesinin haberi ise açık liseye geçme imkanı tanınan meslek liselilere ilişkindir. Gazete yaptığı haberde, Danıştay'ın iptal kararına rağmen, geçiş yapanların haklarının saklı tutulduğu belirtilmekte. Bu uygulamadan tüm meslek liseler yararlanacak olmasına rağmen Sabah gazetesi sadece imam hatip vurgusunu öne çıkarıyor.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber