Özürlüler Yasası'na protesto...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, TBMM'nin Dikmen Kapısı önünde, 5378 Sayılı Özürlüler Yasası'nın ihtiyaç ve taleplerine cevap veremediği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Salih Sezgin, burada yaptığı açıklamada, 5378 sayılı Özürlüler Yasası'nın çeşitli alanlarda önemli çözümler üretmesine rağmen yasayla "özürlülerin birçok hakkının da elinden alındığını" savundu.

Sezgin, yasaya ait yönetmeliklerin ilgili sivil toplum örgütlerinin önerileri doğrultusunda çıkarılması gerektiğini belirterek, "Yasayla özürlülerin ve ailelerinin sorunlarının çözümleneceği, insanca yaşama olanaklarının, istihdam, eğitim koşullarının düzeltileceği umudu ve beklentisi yaratılmıştır. Ancak, özürlüler bu çalışmaların sonucunda hep hayal kırıklığına uğradılar" diye konuştu.

Özürlülerin kullandığı protezlerin maliyetinin, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'nca karşılanmasını isteyen Sezgin, "Biri Bizi Gözetliyor" türü yarışmalarda olduğu gibi kendi evlerine de kameralar yerleştirilerek 24 saatlik yaşantılarının kamuoyuna gösterilmesini istedi.

Sezgin, yaşlılık ve özürlülük maaşlarının alınmasında da bazı sorunlar yaşandığını dile getirerek, bu imkandan faydalanan özürlülerin daha fazla mağdur edilmemesi için ilgili yönetmeliklerin bir an önce çıkarılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber