112 Acil Servis ne zaman aranmalıdır

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak asılsız ihbarlarda bulunan vatandaşları uyarmak amacı ile 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliliği tarafından ‘112 Hangi Durumlarda Aranmalı' başlıklı afişler yaptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
112 Acil Servis ne zaman aranmalıdır

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak asılsız ihbarlarda bulunan vatandaşları uyarmak amacı ile 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliliği tarafından ‘112 Hangi Durumlarda Aranmalı' başlıklı afişler yaptırıldı.

Asılsız ve lüzumsuz ihbarların önüne geçmek için çalışma başlatan Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliliği, ‘112 hangi durumlarda aranmalı' başlıklı afiş ve broşürler yaptırdı. Yaptırılan afişler Adıyaman geneline vatandaşların yoğun olduğu bölgelere yapıştırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Osman Küçük Kelepçe, "112 olarak afiş çalışmamız oldu. 112 ne zaman aranmalıdır ve arandığı zaman neler yapılmalıdır, şeklinde bir bilgilendirme afişi yaptık. 112 arandığı zaman Adıyaman'ın neresinde olursanız olun buna ilçelerde dahi, aramanız burada bulunan 5 operatörden birine çağrınız düşer. Sizin çağrınızı karşılayan operatör sizin bulunduğunuz bölgeye göre size en yakın ambulansı gönderir. 112'yi aradığınız esnada sizinle konuşan görevli ile olay yerine ya da hastanızı tedavi etmeye gelen görevli aynı değildir. Vatandaşlarımız ihbar esnasında konuştukları kişi ile olay yerine gelen kişinin aynı kişi olduğunu düşünerek çoğu zaman sağlık görevlilerimize zorluk çıkarıyor. Sizi aradık bizimle telefonda o kadar konuşacağınıza yola çıkıp gelseydiniz gibisinden konuşmalar yapılıyor. Oysa operatör görevlisi hasta ya da yaralı hakkında bilgiler alırken, bir yandan ise olay yerine gitmekte olan en yakın sağlık ekiplerini hastanın durumu hakkında bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Asılsız çağrılar aşırı derecede çok fazla var. Bu asılsız çağrıların bir nebzede olsa önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.

Küçükkelepçe, 112'nin, trafik kazalarında, göğüs ağrılarında, kalp çarpmalarında hipertansiyon krizlerinde, nefes darlığı, ani felç ve şuur kayıplarında, ciddi iş kazalarında, elektrik çarpması, donma, soğuk, sıcak çarpmaları, yanıklarda, zehirlenmelerde, ciddi alerjilerde, bayılmalarda, hayatı tehlikeye sokan ciddi kanamalarda, havale ve şeker komalarında, omurga ve ciddi kırıklarda, suda boğulmalarda, intihar girişimlerinde, darp olaylarında, bıçaklama, kurşunlamalarda, terör, sabotaj, başlamış doğum eylemlerinde aranması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber