Bakan Çubukçu'ya soru: 100 kişinin mülakatını iki günde nasıl bitirdiniz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2006 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde 20a det uzman yardımcılığı sınavı için sözlü sınav yoluyla belirleme yapmıştır.

Ancak, sosyal araştırma yaparak aile yapılarını analiz eden bir görevi olan kurumda sadece 1 adet sosyoloji mezunu kazanmıştır.

Yapılan sınava ilişkin olarak Devlet Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'nun cevaplaması istemiyle CHP Antalya Milletvekili Sayın Nail KAMACI tarafından aşağıdaki sorular yöneltilmiştir.

"1. İlgili yönetmeliklerde imkan bulunmasına rağmen, daha nesnel bir değerlendirme yöntemi olan yazılı sınav yapılmamasının nedenleri nelerdir?

2. Sınavla ilgili mülakat sıralaması yapılırken sadece genel kültür ve genel yetenek puanlarından oluşan ve alan bilgisini dışarıda bırakan KPSSP2'nin seçilmesinin nedeni nedir?

3. Sınava katılan adaylardan edinilen bilgilere göre toplan 100 kişinin mülakatı iki gün içersinde bitirilmiş, bir aday için ancak ortalama 5 dakika sınav yapma olanağı bulunmuştur. Bu kadar kısa sürede yapılan bir sınavın, bir adayı kariyer mesleğe atamak için yeterli olduğu düşünülmekte midir?

4. Sınav sonuçlarına göre ilgili kadrolara atanma hakkı kazanan 20 kişiden 6 tanesi İşletme, 4 tanesi de İktisat ve Maliye bölümleri mezunlarıdır. Öte yandan sadece 1 Sosyoloji, 1 Hukuk Fakültesi ve 4 Kamu Yönetimi mezunu başarılı olmuştur. Kurumun en temelde, sosyal araştırma yaparak aile yapılarını analiz eden bir görevi olduğu düşünüldüğünde özel şirket yönetimi formasyonuna sahip İşletme bölümü mezunlarından 6 adet istihdam edip bu konuyla daha paralel görünen bölümlerden daha az istihdam edilmesinin gerekçeleri nelerdir?

5. Sınavda başarılı bulunan adaylardan kaç tanesinin Sosyoloji, Kadın Çalışmaları, Kent Kültürü, Siyaset Bilimi ve benzeri ilgili konularda lisansüstü çalışmaları vardır?

6. Sınavda başarısız bulunan adaylardan kaç tanesinin Sosyoloji, Kadın Çalışmaları, Kent Kültürü, Siyaset Bilimi ve benzeri ilgili konularda lisansüstü çalışmaları vardır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber