Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan

Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan, açıklanan Demokratikleşme Paketinde engelliler ile ilgili kısmı gayet olumlu bulduklarını bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan

Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan, açıklanan Demokratikleşme Paketinde engelliler ile ilgili kısmı gayet olumlu bulduklarını bildirdi. Soyaslan, "Paketin ülkemize ve engellilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirmelerde bulunan Ali Rıza Soyaslan, "Başbakanın demokratikleşme paketinde engelliler ile ilgili açıklaması "Nefret saikıyla işlenmesi durumunda cezaları artırıyoruz. Irkı, dili, rengi, inancı, cinsiyeti, engeli nedeniyle işlenirse cezasını artırıyoruz. Cezayı 1 yıldan 3 yıla kadar artırıyoruz. Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu kuruyoruz. Dini inancının yerine getirilmesinin engellenmesini de ceza kapsamına alıyoruz. Yaşam tarzına müdahale yapanlara 1 yıldan 3 yıl ceza getiriyoruz" şeklinde yer aldı. Çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz. Toplumda engellilere yönelik rencide edici davranışların cezası olmalıdır elbet. Toplumda bazı kendini bilmezlerin engellilere yönelik rencide edici davranışları engellilerimizin de psikolojilerini bozmaktaydı. Bundan böyle engellilerimiz kendilerine kötü muamelede bulunanları yasal olarak dava edebilecek ve karşısındakileri cezalandırabilecek. Demokratikleşme paketinin ülkemize ve engellilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber