Başörtüsü için yargı, polis, asker için de açık kapı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketinin çözüm süreciyle bağlantılı olup olmadığına ilişkin, “Eğer bu ülkede demokrasi isteyenlerin talepleriyle örtüşüyorsa bu yapılanlar, bundan memnuniyet duyarız” dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başörtüsü için yargı, polis, asker için de açık kapı

Ergin, 11 yıllık iktidarları boyunca yaptıkları en büyük hizmetin de demokrasinin konsolide edilmesi olduğunu söyledi. Ergin, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda da ilginç bir açıklama yaptı. Ergin, "Kılık kıyafet serbestisine ilişkin konuyu düzenleyen bir yönetmelik var. O yönetmeliğin 5. maddesindeki kısıtlamalar kaldırılacak denildi açıklamada. 6. maddede ayrı istisna maddesi var o yönetmeliğin. Orada da üniforma gibi resmi kıyafetlerin giyildiği yerler asker ve polis sayılıyordu. Sayın Başbakanımız açıklarken buna hakim ve savcıları da ifade etti. Önemli ölçüde ilgili kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendileri yapacak, öyle bir anlayış var. Onu da askerin, polisin ve yargının yetkili kurulları değerlendirecektir. Gelişmeleri beraber göreceğiz" diye konuştu.

Ergin, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde düzenlenen Demokratikleşme Paketi ve Türkiye'de Demokrasinin Konsolidasyonu Paneli'nin açılışında konuştu.

Ak Parti'nin kurulma programı, hükümet programı, 2012'de yapılan kongrede açıklanan 63 maddelik 2023 hedeflerinin demokratikleşme paketinin referansları olduğunu söyleyen Ergin, paketin falanca, filancının talebiyle oluşturulmadığını kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Ergin, "Kılık kıyafet serbestisine ilişkin konuyu düzenleyen bir yönetmelik var. O yönetmeliğin 5. maddesindeki kısıtlamalar kaldırılacak denildi açıklamada. 6. maddede ayrı istisna maddesi var o yönetmeliğin. Orada da üniforma gibi resmi kıyafetlerin giyildiği yerler asker ve polis sayılıyordu. Sayın Başbakanımız açıklarken buna hakim ve savcıları da ifade etti. Burada esas itibarıyla şu anda düzenleme ne şekilde gelecek, onu beraberce takip edeceğiz. Önemli ölçüde ilgili kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendileri yapacak, öyle bir anlayış var. Onu da askerin, polisin ve yargının yetkili kurulları değerlendirecektir. Gelişmeleri beraber göreceğiz" diye konuştu.

Milyonlarca dosya önümüze gelebilir

Ergin, "28 Şubat sürecinde hiçbir suçu olmayan, gazete kupürleriyle, dedikodularla hapse girenlere yönelik bir çalışma olup olmadığı" yönündeki soru üzerine de şunları kaydetti:

"Belli bir çalışma yapıldı aslında. Ancak o dönem içerisinde o kadar geniş bir yelpazede yargılamalar yapılmış ki tamamına yargılamanın yenilenmesi yolunu açtığınızda önümüze çıkacak milyonlarca dosya söz konusu olabilecek. Bunun pratiğini nasıl sağlarızın çalışması yapılıyor şu anda."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber