Roman düğünlerinde çalınan şarkıya tepkiler artıyor

Özellikle Romanların düğününde çalınan ‘Bonzai’ şarkısı tepkilere neden oluyor. Düğünlerde çalınan şarkının gençleri özendirdiğine dikkat çekildi. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman düğünlerinde, ‘Bonzai’ adlı şarkıyı söylemelerinden büyük bir rahatsızlık duymaktayız” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Roman düğünlerinde çalınan şarkıya tepkiler artıyor

Konuyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Şallı şunları kaydetti;

"Böyle rezil bir şarkı olamaz. Bunun ne olduğunu bilmeyen gençlerimiz arasında özenti yaratmaktan başka bir işe yaramayan şarkının yasaklanmasının Roman toplumuna faydalı olacağını düşünmekteyiz. Gençlerimize yazık. Anne ve babalar çaresizlik içinde tesadüfen bir gencimizi gördüm. İnanılır gibi değil. İnsanlıktan çıkmış adeta bir robot. Çocuk yetiştirmek o kadar kolay değil. Yokluk ve yoksullukla büyüttüğümüz gençlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Gençlerimiz farkında olmadan bu kötü illete bulaştırılıyor. Gençlerimizin tarlalarda bulduğu ilacın rastgele atılmaması veya satılması gibi konularda mutlaka yasal düzenlemelerin süratle yapılması gerekmektedir."

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı, dernek olarak Roman çocuklarının eğitim alması, toplumun içinde yer alması, toplumla kaynaşması kötü alışkanlıklardan kurtulması için mücadele ederken böyle bir şarkının düğünlerde çalınıp söylenmesi tüm çabalarını boşa çıkardığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber