ABD'ye gönderilen 6 öğretmen bu ülkedeki öğrencilere 7 ay dayanabildi

Haber Giriş : 12 Mart 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'den ABD'ye gönderilen 6 öğretmen bu ülkedeki öğrencilere 7 ay dayanabildi. Şimdi iş arayan öğretmenler, ?ABD'li öğrenciler, öğretmene hiç saygı duymuyor? dedi.

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi aracılığı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla geçtiğimiz Ağustos ayında ABD'de öğretmenlik yapmaya gönderilen 6 öğretmen, ?saygısızlığa' dayanamayıp Türkiye'ye döndü.

Türkiye'nin ilk ihraç öğretmenleri Hale Dere, Ömer Yıldız, Ömer Göler, Murat Sevencan, Didem Kovancı ve Yasemin Özden şimdi harıl harıl iş arıyor. Kimisi özel okullarda, kimisi de tekrar devlet okullarında çalışabilmek için başvuru evrakı peşinde koşturuyor.

Washinton'da Dunbar Senior High School'da görev yapan matematik öğretmeni Ömer Yıldız'a göre iki toplum arasındaki kültür farklılığı ve kendilerini Amerika'ya götüren şirketin yeterince organize olamaması nedeniyle Amerika günlerinin erken bittiğini kaydetti. Yıldız şöyle dedi: ?Çalıştığım okul lise seviyesinde idi. Amerikalı öğrenciler, bizim öğrencilerden çok farklı. Bizim öğrencilerimiz, öğretmenini ayakta karşılar. ABD'de sınıfta ayaklarını sıranın üzerine uzatıyorlar. Aklınıza gelecek birçok olumsuz manzaraya tanık oldum. Kurallara pek uyulmuyor. Türkiye'de aileler çocuklarına ?Öğretmeninizi iyi dinleyin, onu üzmeyin? diye tembih eder. Amerikalı aileler çocuklarına ?Öğretmeninizin yanlışı olursa, şikayet edin' diyor.?

SİSTEM BOZUK

Amerikan okullarında Spring World adlı bir program kullanıldığını ifade eden Ömer Yıldız ?Bu program öğrencilerin grup olarak kaynaşması üzerine kurulu. Ancak kültürel değerlerin bizimkilerden farklı olması bu programı başarısız kılıyor. Türk öğrencisinin duruşu Amerikalı öğrenciden daha iyi? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber