Muhtar, köyünün eski Kürtçe ismi için Kaymakam'a başvurdu

MARDİN'in Kızıltepe ilçesine bağlı Büyükdere köyü Muhtarı Mehmet Ali Çeçen, köyün isminin eski ismi olan Kürtçe Bunas (Tanınmışlar) olarak yeniden değiştirilmesi için Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e dilekçe ile başvurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ekim 2013 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtar, köyünün eski Kürtçe ismi için Kaymakam'a başvurdu

Demokratikleşme Paketi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandıktan sonra, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Suriye sınırındaki 38 haneli, 400 nüfuslu Büyükdere köylüleri, köyün eski ismi olan Kürtçe Bunas'ı tekrar kullanabilmek için girişimde bulundu. Köye eski ismi Bunas'ın tekrardan verilmesi için köylüler adına başvuru dilekçesini muhtar Mehmet Ali Çeçen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e verdi. Muhtar Çeçen, resmi kayıtlarda Büyükdere olan köylerinin eski Kürtçe isminin Bunas olduğunu halkın da bu ismi benimsediğini söyledi.

DEMOKRATİKLEŞME BİZİM İÇİN NİMET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti tarafından yapılan açılımı sonuna kadar desteklediğini belirten Muhtar Mehmet Ali Çeçen, "Ak Parti hükümetinin başlatmış olduğu demokratikleşme ve açılım sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Bu desteğin nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Toplumumuz, açılımın faydalarını uzun vadede çok daha iyi anlayacaktır. Sayın Başbakan'a yaptığı bütün değişikliler için halkımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

İLK MÜRACAAT

İsim değişikliğinin gerçekleşmesi yönünde kendisine iletilen dilekçeyi alan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, dilekçeyi okuduktan sonra, "İsim değişikliğiyle ilgili Kaymakamlığımıza ulaştırılan ilk resmi müracaat bu oldu. Hayırlısı olur inşallah" diye konuştu.

Bölgede değiştirilen yer ve köy isimleriyle ilgili çalışmalar yapan Mardinli araştırmacı yazar Ahmet Çınarbaş ise, Mardin'de yer ve köy adlarının yüzde 92'isinin değiştirildiğini belirterek, "İnşallah bundan sonra tabelalarda hem Türkçe hem de Kürtçe isimleri göreceğiz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber