Başesgioğlu: En masumu SSK

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Sosyal güvenlik açığı denildiğinde, akla, adındaki 'sosyal' kelimesi nedeniyle SSK geliyor. Oysa sosyal güvenlik kurumları içinde en masum olanı SSK'dır" dedi.

SSK İl Müdürleri Toplantısı'nda konuşan Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur'un yapılandırılabilecek prim alacağının yaklaşık 22 milyar YTL olduğunu belirten Başesgioğlu, bunun çok büyük bir rakam olduğuna dikkati çekti.

Prim alacaklarının yapılandırılmasının primini düzenli ödeyenlerin aleyhine olduğunu ifade eden Başesgioğlu, ancak sosyal güvenlik reformunu gerçekleştirmeden önce, "beyaz bir sayfa" açmak istediklerini dile getirdi.

Borçların yapılandırmasının borçlu vatandaşlar için çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Başesgioğlu, bu fırsattan olabildiğince yararlanılması gerektiğini söyledi.

Bakan Başesgioğlu, "Çünkü sosyal güvenlik reformu hayata geçince, bu tür borç yapılandırmaları sık sık, belki de hiç yapılmayacak" diye konuştu.

Bosyal güvenlik reformuna da değinen Başesgioğlu, Türkiye'nin sosyal güvenlik reformunu yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Bütün Avrupa ülkelerinin, sosyal güvenlik sistemlerinde reform yaptıklarını anlatan Başesgioğlu, "Hangi parametreye bakılırsa bakılsın, Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemini bugünkü haliyle sürdürmek mümkün değil" diye konuştu.

Başesgioğlu, "sosyal güvenlik açığı" denildiğinde, akla, adındaki 'sosyal' kelimesi nedeniyle SSK'nın geldiğini belirterek, "Oysa sosyal güvenlik kurumları içinde en masum olanı SSK'dır. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın açığı, SSK'dan fazladır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber