Çocuklar, Spor Okulları'na koştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Spor Okulları Projesi” çocukların ilgisiyle dolup taşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklar, Spor Okulları'na koştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Spor Okulları Projesi" çocukların ilgisiyle dolup taşıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı ve 8-9 yaşındaki çocukları kapsayan spor okulları faaliyetlerine başladı. Geçen yıl 5 bin öğrencinin ücretsiz spor eğitimi aldığı Spor Okulları, aynı kararlılıkla hizmete girdi. Büyük bir hevesle spor okullarına koşan çocuklar geleceğin sporcularının Kocaeli'nden çıkacağını gözler önüne serdi. Bünyesinde bu yıl da eğlenceli atletizm, jimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim verilen okullarının araç-gereç ve malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor.

Okulların açılmasıyla birlikte spor okulları da sezon açtı. Geçen yıl tanıştıkları spor okullarına çok sayıda kayıt yaptırarak bu yıl da projeden yararlanmak isteyen çocuklar okullara olan sevgilerini ortaya koydular. Yoğun talep gören spor okullarının bu yıl 8 bini aşması bekleniyor.

Büyükşehir, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun projesi olan spor okulları faaliyetlerinde, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor.

Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü aracılığıyla yürütülen projede Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları Projesi'nde ilçe koordinatörleriyle sıkı temas halinde çalışarak her ay düzenli olarak toplantılar yapıyor. Toplantılarda çocukların ders saatleri ve katılım durumları kontrol ediliyor. Ayrıca, ilçe koordinatörlerinin spor okullarıyla ilgili raporları ve değerlendirmeleri de yetkililer tarafından not ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber