Ankara'da her istasyona bir polis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da tren istasyonları ve banliyö trenlerinde son zamanlarda meydana gelen olaylar polisi alarma geçirdi. TCDD Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine polis istasyon ve banliyö trenlerinde sıkı önlemler aldı.

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bir tedbir yazısı gönderdi. Yazıda, tren istasyonları ile Kayaş-Sincan arası çalışan banliyö trenlerinde çeşitli asayiş olaylarının meydana geldiği vurgulanarak, buralarda terör saldırılarının da meydana gelebileceği belirtildi.

Tiner, bali gibi madde bağımlılarının banliyö trenlerini mesken tuttuğu, yolcuların rahatsız edildiği kaydedilen tedbir yazısında kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının sık sık meydana geldiği bildirildi.

Banliyö trenlerinde gruplaşan bazı kişilerin yolculuk sırasında tren ve istasyonlara zarar verdiği, buna müdahale eden görevlilere delici ve kesici aletlerle saldırıda bulunulduğu da ifade edilen yazıda yolcuların huzur ve güvenliğinin zafiyete uğradığı kaydedildi.

Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü, daha önce alınan tedbirlere ilave olarak ek önlemlerin alınması için birimlerini uyardı.

Buna göre, birimler, bundan böyle gar, tren istasyonlarında en az bir çift yaya devriye görevlendirecek. Tren istasyonları sık sık kontrol edilecek. İstasyon güzergahları motorize ekipler tarafından imkanlar ölçüsünde denetime alınacak. Tiner ve bali kullanan kişilerin vatandaşları rahatsız etmesi önlenecek.

Polis, tren istasyonlarından gelen şikayetleri ve olayları yakından takip ederek gelişmelere anında müdahale edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber