TBMM'nin bu haftaki gündemi: Memurlara ek ödemeyi görüşmeye devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2006 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek ödeme alamayan memur ve sözleşmeli personele Ocak ve Temmuz ayında ek ödeme yapılmasına imkan veren yasa tasarısı, Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddesini oluşturuyor. AKP, görüşmelerine 2 hafta önce başlanan tasarının, bu hafta yasalaşmasını hedefliyor.
TBMM Genel Kurulu, 21 Mart Salı günü, ek ödeme alamayan memur ve sözleşmeli personele Ocak'tan itibaren 40, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL daha ek ödeme verilmesine imkan veren yasa tasarısı için mesai yapacak. Genel Kurul, 7 maddesi görüşülen 13 maddelik tasarı yasalaşıncaya kadar çalışacak.
At Yarışları Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı da bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek. Tasarıda, at yarışlarında koşuya kayıtlı her atın doping muayenesine tabi tutulması, ayrıca, toplanan paraların daha hızlı yatırıma dönüştürülmesi amacıyla düzenleme yapılıyor.
TEKEL'in, tütün üreticileriyle 2005 yılı fiyat ve miktarından 2006 yılında alım-satım sözleşmesi yapmasına imkan veren, AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun yasa teklifi, 23 Mart Perşembe günü görüşülecek. Bu teklifin yasalaşmasının ardından, ihraç malı taşıyan nakliye araçlarının kullandığı motorinin ÖTV ve KDV'den muaf tutulmasını öngören yasa tasarısı ele alınacak.

Vetolu yasa komisyonda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e geri gönderdiği, Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine de imkan tanıyan yasa, 22 Mart Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.
Plan ve Bütçe Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı görüşmeye 22 Mart Çarşamba günü devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber