Sağlık Bakan'ının bulamadığı belgeyi CHP buldu!

Haber Giriş : 19 Mart 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı, Unakıtan'ın kızı Zeynep Basutçu'nun doktorken şirket yönettiğini gösteren belgeye 'yok' demişti. Ancak konu hakkında soru önergesi veren CHP'li Kamacı belgeyi buldu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Basutçu'nun Sağlık Bakanlığı'nda çalışırken aynı zamanda aile şirketi Telemobil'de yönetici olmasına ilişkin belge olmadığı için bir işlem yapamadıklarını bildirdi. CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı ise, Basutçu'nun, aynı dönemde şirket yöneticiliği yaptığını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi'ne ulaştı.

Kamacı, 14 Ekim 2005'te bir soru önergesi vererek, konuyu gündeme getirmiş, Akdağ, Basutçu'nun Kartal Hastanesi'nde 23 Şubat 2001 - 22 Haziran 2005 arasında çalıştığını, ancak şirket yöneticiliğine dair belge bulunmadığını belirtmişti.

Ancak vekil Kamacı, Akdağ'ın, 'yok' dediği kayıtları Ticaret Sicil'de buldu. Buna göre, Basutçu 25 Mart 2005'te, Telemobil'de önce yönetim kuruluna, sonra yönetim kurulu başkan yardımcılığına getirilmiş.

Şirket sorusu
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de yeni bir soru önergesi vererek, Maliye Bakanı'na, bakan olmadan önce hangi şirketlerde hissedar veya yönetici olduğunu, bu şirketlerin vergi barışından yararlanıp yararlanmadığını sordu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber