Erdoğan: Liyakat sahibi birini, eşi başörtülü diye layık olduğu yere atamayacak mıyız?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2006 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atamayla ilgili yazılanları "ayıp" olarak nitelendirerek, "Ehliyet, liyakat sahibi bir insanı eşinin başı örtülü diye onu biz layık olduğu yere getirmeyecek miyiz?" dedi.

Erdoğan, AKP Fatih İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Merkez Bankası Başkanlığına atama konusuna da değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Merkez Bankası ile ilgili atılan adımda neler yazıyorlar, neler çiziyorlar... Ayıp... İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı? Böyle saçmalık mı olur? Yani biz ehliyet, liyakat sahibi bir insanı eşinin başı örtülü diye onu biz layık olduğu yere getirmeyecek miyiz?

Bunu yazan çizen gazetecilerin hepsine şunu söylüyorum: Nasıl ki bir zamanlar zenci-beyaz ayrımı yapanlar bugün lanetle anılıyorsa, onlar da tarih önünde lanetle anılacak... Bu bir ayrımcılıktır... Eşinin başı açık olanın da benim gönlümde yeri özeldir, başı örtülü olanın da yeri özeldir. Yeter ki, liyakatı, ehliyeti olsun... Yeter ki, onlarla koordineli bir şekilde çalışabilelim. Kalkıp neler söylüyorlar, neler yazıyorlar... 'Yok okul arkadaşı'... Okul arkadaşı olursa, birini getiremeyecek miyim? 'Belediyede onun kadrosundaymış'... Eğer belediyede benim kadromda olsa getiremeyecek miyim? Böyle saçmalık mı olur?

Şimdiye kadar hangi iktidara bu soruları sordular? AK Parti iktidarına gelmiş bu soruları soruyorlar... Bu sorulara hakkınız yok... Bal gibi de getiririz. Biz kalkıp da çarşıdan, pazardan, sokakta iş bulamayanı getirip yerleştirmiyoruz. Alanında yetki sahibi olan, ehliyet sahibi olan, liyakat sahibi olanları getirip, bu işlerin başına koyuyoruz. 'Efendim bunlar geçmişte AK Parti'de görev yapmış'... Velev ki, öyle olsun... O da olabilir... Eğer şartları buna müsaitse, gerekirse o da olur... Fakat bu mantık, mantık değil..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber