Yaşlı adamın 'hastane personeli beni dövdü' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2006 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da, yaşlı bir baba, ameliyat olduktan sonra yürüyemeyen çocuğunu, gezdirmek için istediği tekerlekli sandalyeyi vermeyen bir hastane personelini şikayet ettiği için dövülerek kolunun kırıldığını iddia etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ikamet eden Sulhattin Fırat, 6 ay önce akrabalarına taziye ziyareti için geldiği Erzurum'da, kızı Nurcan Fırat'ı (12) sırtında doğuştan kemik çıkıntısını aldırmak için 5 ay önce Aziziye Araştırma Hastanesi'nde ameliyat ettirdi.

Edremit'te Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu öğrencisi olan Nurcan Fırat, ameliyat sonrası 2 ay geçmesine rağmen bir türlü ayağa kalkamadı.

Yürüme yeteneğini kaybeden Fırat, daha sonra tedavisini üstlenen Prof. Dr. Ali Okur tarafından ikinci kez ameliyat edildi. Nurcan Fırat, bu ameliyat sonrası da yürüyemedi.

Hastanede, 5 aydır sürekli yatakta zamanını geçiren kızı Nurcan'ı gezdirmek isteyen baba Sulhattin Fırat, kızı için hastane personeli T.Ö'den tekerlekli sandalye istediğini ifade etti.

İsteğine olumsuz cevap verildiğini belirten baba Fırat, Hastane Müdürlüğü'ne şikayet ettiği T.Ö tarafından 4 gün önce darp edilerek, kolunun kırıldığını öne sürdü.

Numune Hastanesi'nde kolunu tedavi ettirdiğini anlatan baba Fırat, 5 aydır yaşadıklarının kendisini çok yıprattığını söyledi.

Kolunun kırılmasından ziyade, yürüme yeteneğini kaybeden çocuğu için çok üzüldüğünü göz yaşlarına hakim olamayarak anlatan baba Fırat, bir an önce kızını Erzurum'dan götürmek istediğini dile getirdi.

Tedaviyi üstlenen doktorun, kızını üçüncü kez ameliyat etmeye karar verdiğini kaydeden Fırat, ancak 2 kez ameliyat olmasına rağmen bir türlü istenilen sonucu alamadıkları için kızını başka bir hastanede tedavi ettirmeye karar verdiğini belirtti.

Aziziye Araştırma Hastanesi Şube Müdürü Güner Kılıç ise, Sulhattin Fırat'ı, tekerlekli sandalye nedeniyle dövdüğü iddia edilen T.Ö hakkında idari soruşturma başlattıklarını, olayla ilgili gerekenin yapılacağını bildirdi.

Prof. Dr. Ali Okur, kifozkolyoz hastası Nurcan Fırat'ın bel kemiğinde eğrilik tespit ettiklerini, bu nedenle 5 ay önce ameliyata aldıklarını söyledi.

Fırat'ın ameliyat sonrası belindeki eğriliğinin düzeltildiğini, ancak gerilmeye maruz kalan sinirlerin fonksiyonunu yapmamaya başlaması nedeniyle yürüme yeteneğini kaybettiğini anlatan Okur, ikinci ameliyatta da istenilen sonucu alamadıklarını söyledi.

Okur, Fırat'ın yeniden yürüyebilme ihtimali bulunduğunu, bu ümitle üçüncü kez Fırat'ı ameliyat etmeye karar verdiklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber