Rüşvet alan Tedaş görevlisine suçüstü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2006 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir aboneden 5 bin YTL rüşvet aldığı ileri sürülen Tedaş görevlisi 37 yaşındaki O.T. jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Rüşvet zanlısı O.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu

Çıkrıkçı Ovası'ndaki bir Tedaş abonesi, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurarak Tedaş Edremit İşletmesi'nde çalışan O.T.'nin, kendisinden rüşvet istediğini bildirdi. Kaçak elektrik kullandığını belirlenen ve adı açıklanmayan abone, O.T.'nin hakkında yasal işlem yapılmaması karşılığında rüşvet istediğini öne sürdü.

Bildirim üzerine hareket geçen jandarma ekipleri, O.T.'yi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla seri numaları önceden belirlenmiş 5 bin YTL'yi aboneden alırken suçüstü yakaladı. O.T.'nin rüşvet aldığı yönündeki suçlamaları kabul etmediği belirtilirken, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edilen Tedaş görevlisi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Evli ve 2 çocuk babası O.T.'nin 6 ay önce de Tedaş'a işlem yaptırmak için gelen aboneleri, bir yakının üzerine kayıtlı olan ve kendisinin sahibi olduğu ileri sürülen elektrik malzemesi satan işyerine yönlendirdiği iddiasıyla soruşturma geçirdiği anlaşıldı. O.T.'nin, müfettiş raporları doğrultusunda Kaçak Takip Birimi Şefliği'nden alınıp, birim değişikliğiyle Arıza Takip Birimi'ne memur olarak verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber