Sakallı olduğum için doktor, bebeğimi tedavi etmedi

Haber Giriş : 21 Mart 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce annesi çarşaflı olduğu gerekçesiyle 5 yaşındaki bir çocuğu tedavi etmediği iddiası ile gündeme gelen Zeynep Kâmil Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Aysu Say, bu kez başka bir çocuğu babası sakallı ve şalvarlı olduğu için tedavi etmediği iddiası ile gündemde.

Dr. Say, 4 buçuk aylık bir bebeği hastaneye kabul etmeyip, ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Vefat eden Rabia isimli bebeğin babası Halil İbrahim Yakupoğlu, valiliğe dilekçeyle başvurarak Say hakkında şikayetçi oldu. Yakupoğlu'nun dilekçesi üzerine dotor hakkında inceleme başlatıldı.

Say hakkındaki iddialar Anadolu'da Vakit gazetesinin dünkü haberi ile gündeme geldi. Habere göre Halil İbrahim Yakupoğlu isimli vatandaş, Doç. Dr. Aysu Say hakkında İstanbul Valiliği'ne başvurarak, 4,5 aylık çocuğunu kendi kıyafeti sebebiyle hastaneye kabul etmeyip ölümüne sebep olmakla suçluyor. Yakupoğlu, dilekçesinde anne karnında havasız kaldığı için acilen solunum cihazına bağlanması gereken çocuğuyla ilgilenmediklerini söyledi. Defalarca hastaneye gitmesine karşın Doktor Aysu Say'ın kendilerine ters davrandığını iddia eden Yakupoğlu, ?Bana sürekli ?Sizinkiler ihale yapsın da, yeni cihaz alsınlar' diyordu. Fakat hastaneye bir gidişimde, bizden sonra başvurup çocuğunu solunum cihazına bağlatan bir baba ile tanıştım. Nasıl yatırdığını sorduğumda, torpil ayarladıklarını söyledi.? dedi. Rabia bebeğin annesi Elif Yakupoğlu ise çocuğunun göz göre göre ölüme terk edilmesine isyan ediyor. Zeynep Kâmil Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Aysu Say daha önce de, 5 yaşındaki Muhammed Nur Engiz'i annesi çarşaflı olduğu gerekçesiyle tedavi etmeyip hastaneden atmak iddiasıyla gündeme gelmişti. Hakkındaki iddialar için Dr. Aysu Say'a ulaşmak istedik. Ancak, daha önceki olayda olduğu gibi bu olayda da kendisine ulaşmak mümkün olmadı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber