Tasarrufçu komutanın baraka davası başladı

Haber Giriş : 22 Mart 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhaleye çıkmadan baraka yaptırmaktan yargılanan Korgeneral Ethem Erdağı, Afganistan'da sağladığı tasarruf için NATO'dan takdir almıştı

8. Kolordu Komutanlığı görevi sırasında görevini kötüye kullanarak ihaleye çıkmadan baraka inşaatları yaptırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, "Üç barakayı birleştirip tasarruf yaptığım için yargılanıyorum. Suçlamalar, şahsımı ve TSK'yı zarara uğratıyor" dedi.
Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında savunma yapan Erdağı, eski 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Yılmaz Kolcuoğlu'nu suçladı.

Erdağı, soruşturmanın açıldığı dönemde sanık sıfatıyla ifadesi alınan ancak daha sonra suçlu olmadığına karar verilerek tanık konumuna getirilen Kolcuoğlu'nun "barakalara ihtiyaç yoktu" ifadesinin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Erdağı, "Kolcuoğlu, iki yıl terfi etmemesi ve ardından emekliye ayrılması nedeniyle böyle bir ifade vermiş olabilir" iddiasında bulundu.

Yasak bölge
İddianamede, üç ayrı baraka yapım işini emanet usulü gerçekleştirmesinin suç olarak gösterildiğini belirten Erdağı, "Yasalara göre ihale yapılmayan işler emanet usulü yaptırılabilir. 8. Kolordu, irtica, terör gibi tehditlerin bulunduğu birinci derecede yasak bölgededir. Bu nedenle üç barakanın inşaatını emanet usulü yaptırdım. Yasalara göre amir, buna karar vermek konusunda tek yetkilidir. Takdir yetkimi kullandım" diye konuştu.

Erdağı'nın, ortaklık kurmakla suçlandığı müteahhit Nusret Altıncı'yla ilişkisinin eskiye dayandığı ortaya çıktı. Erdağı, "Beş arkadaş Angora evlerinden 120 bin dolara inşaata girdik. Sonra ekonomik kriz yaşandı. İnşaatı devralan müteahhidin Altıncı olduğunu bilmiyordum" dedi. Duruşma ertelendi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber