Balıkesir'e ilk büyükşehir tabelası dikildi

Büyükşehir statüsü kazanan Balıkesir'de ilk büyükşehir belediye tabelası dikildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'e ilk büyükşehir tabelası dikildi

Büyükşehir statüsü kazanan Balıkesir'de ilk büyükşehir belediye tabelası dikildi. Balıkesir İtfaiyesi, yeni yaptığı Karesi Grup Amirliği bahçesine "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Karesi Grup Amirliği" tabelası dikerek bir ilki gerçekleştirdi.

Balıkesir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü büyükşehir olan Balıkesir'de yapılan yeni grup amirliğine 'Balıkesir Büyükşehir Belediye' yazılı tabela dikti. İtfaiyenin diktiği bu tabela büyükşehir satütsü kazanan Balıkesir'de ilk büyükşehir tabelası oldu. Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, büyükşehirde hizmet vermek için çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi. Yörük, "Balıkesir'in büyükşehir olması ile birlikte diğer belediyelere hazırlıklar devam ettiği gibi bizde İtfaiye Müdürlüğü olarak ilçelerin de bize bağlanması ile büyük bir teşkilat olacağız. Balıkesir'in merkez köylerinde mahalle olmasından dolayı itfaiyenin görev alanı genişliyor. Biz burada vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve olaylara daha kısa sürede hizmet vermek için Paşaalanı Mahallesinde itfaiye grup amirliği oluşturduk. Burada sona yaklaşmış durumdayız, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Açılış sonrasında da itfaiye olarak her türlü olaylara müdahale ederek hizmet vereceğiz. Artık yapılacak bütün tesislere büyükşehir belediyesi tabelası dikilmeye başlandı. Bizde tabelamızı Karesi grup Amirliği'ne diktik. Burası 2 bin metrekare alan içinde 300 metrekarelik kapalı alan var. Bina içinde bayan erkek duş odaları, personel için koğuşlar, dinlenme salonu, mutfak var. İtfaiye binasında olabilecek tüm imkanlar burada mevcut" dedi.

İtfaiye Karesi Grup Amirliği binasının tüm masraflarının itfaiye bütçesinden karşılandığını söyleyen müdür Yörük, binanın iç tefrişatı ile beraber 200 bin TL'ye mal olduğunu kaydetti. Yörük, ilk büyükşehir belediye tabelasını dikmenin itfaiye birimlerine nasip olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber