O öğretmen, memurluktan atılabilir

2 aylık çocuğunu aç bırakarak ölümüne neden olan öğretmen hem meslekten hem memuriyetten atılabilir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O öğretmen, memurluktan atılabilir

Bu hafta, ajanlara düşen bir haber herkesi oldukça etkilemiştir. Kocaeli'de bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak çalışan bir öğretmen, evlilik dışı ilişki ile çocuk sahibi olmuş, daha sonra bu çocuğu ailesinden saklamak için bayram tatili sırasında evde tek başına bırakmıştır. Evde tek başına bırakılan 2 aylık çocuk açlıktan ölmüştür.

Öğretmenin, evde bıraktığı 2 aylık bebek öldü

Bugün bir gazetede, bu öğretmenin meslekten atılmasının zor olduğu yönünde bir haber çıkmıştır. Görüşlerine başvurulan sendika temsilcileri, öğretmenin akıl ve ruh sağlığı için sağlık raporu alınması sırasında yaşanacak sorunlara değinerek, öğretmenin meslekten atılmasının zor olduğuna dikkat çekmişlerdir.

O anneden korkunç itiraflar

Oysaki, mevzuatımız öğretmenin meslekten ve memuriyetten atılması için yeterli hüküm içermektedir. Öyleki bu konuda adli soruşturmanın tamamlanmasına gerek bulunmamaktadır.

Adli soruşturma devam ederken MEB açacağı bir idari soruşturma sonucunda, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla öğretmeni atabilir.

Öğretmenin,

Avcı: O öğretmen hakkında inceleme başlattık

657 sayılı Kanunun 125. maddesinin E/g'inde yer alan "g) Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak," hükmü gereğince memuriyetten,

1702 sayılı Kanunun 27. maddesinin birinci fıkrasında "1 - Gerek talebeye karşı ve gerek hariçte muallimlik sıfatile telif edilmeyen iffetsizliği sabit olanın" hükmü gereğince de meslekten çıkarılabilmesi mümkündü.

Bunun için Bakanlık merkezin bir müfettiş görevlendirmesi, tanık ve öğretmenin ifadesinin alınması ve soruşturma sonunda yukarıdaki filler kapsamına girdiğinin tespiti halinde, dosyanın Yüksek Disiplin Kuruluna sunulması yeterlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber