Son 5 yılda yabancı öğrenci sayısı yüzde 60 arttı

Türkiye'de her geçen gün yabancı öğrenci sayısı artıyor. Eğitim görmek için ülkemize gelen her yabancı uyruklu öğrenci, Türkiye'ye ortalama 30 bin dolar bırakıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Son 5 yılda yabancı öğrenci sayısı yüzde 60 arttı

Çevre ülkeler başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden üniversite öğrencilerinin tercihi haline gelen Türkiye'de son 5 yılda yabancı öğrenci sayısı yüzde 60 arttı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nden (BAU) yapılan açıklamaya göre, Türk üniversitelerinin yurt dışı tanıtıma ayırdıkları pay ve yürüttükleri çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Rakamlar, son 5 yılda Türkiye'de yabancı öğrenci sayısının yüzde 60 arttığını ortaya koyuyor.

Türkiye'deki üniversitelerde, 150 ülkeden 26 bini aşkın yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Türk üniversitelerini ise en fazla bölge ülkelerindeki öğrenciler tercih ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, her öğrencinin bir elçi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim görmek için ülkemize gelen her yabancı uyruklu öğrenci, Türkiye'ye ortalama 30 bin dolar bırakıyor. Bu rakamı her yıl gelen öğrenci sayısıyla çarptığımızda ülke ekonomisine sağladığı katkı ortaya çıkar. Eğitimin bir sektör olarak destek görmesiyle bu rakamların ve oranların çok daha yukarıya çıkacağını düşünüyorum. Üniversite olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

Yücel, Avrupa'dan Amerika'ya, Ortadoğu ülkelerinden Kafkasya'ya kadar geniş bir coğrafyadan öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için BAU'yu tercih ettiğini aktararak, "Türkiye'de her geçen gün yabancı öğrenci sayısı artıyor. Biz de BAU olarak bu durumun lokomotiflerinden biriyiz. Yurt dışı çalışmalarımız da devlet tarafından destek görmeye başladı, bu olumlu bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Her yıl pek çok ülkede eğitim kurumlarını ve yurt dışında düzenlenen eğitim fuarlarını ziyaret ettiklerini belirten Yücel, yıllardır tüm dünyaya Türkiye'yi ve Türk üniversitelerini anlattıklarını, bu stratejilerinin artık meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber