Turizm sektöründe özel amaçlı İngilizce eğitimi

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ‘ESP-Turizm Sektöründe Özel Amaçlı İngilizce Uzaktan Eğitimi’ projesi kapsamında Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizm sektöründe özel amaçlı İngilizce eğitimi

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projeye Yunanistan, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye'nin birlikte yürüttüğü projeye Türkiye'de Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, Van Sağlık Meslek Lisesi, Adana Çukurova Üniversitesi ortaklık yapıyor.

Proje kapsamında Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Milli Eğitim Proje Koordinatörü Ahmet Günaydın İngilizce eğitimi verdi.

Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci proje hakkında bilgi vererek, "Projenin amacı turizm iş kolunda çalışan personelin yabancı dil öğrenme ihtiyacını karşılamak amacıyla İngilizce öğrenim modülleri geliştirmek ve bunları internet üzerinden yayınlayarak herkese açmak suretiyle dil öğrenme ihtiyacını karşılamak. Proje iki yıl sürecek. Proje geçen sene Kasım ayında başladı ve 2014 Kasım ayında ise bitmiş olacak. Turizm amacına yönelik turizm iş kollarında çalışan personelin İngilizce öğrenimi kolaylaştırma, onların İngilizce ihtiyaçlarını gidermek için İngilizce öğretim modüllerinin geliştirilerek uzaktan eğitim yoluyla bu öğretimin gerçekleştirilmesini sağlamak. Fakat bu bildiğimiz klasik İngilizce öğretimi değil. Özel alanlara göre bir İngilizce öğretimi olacak. Burada da 3 tane alanımız var. Turizm alanı, sağlık alanı ve finans alanına özel İngilizce öğretimi söz konusu olacak. Yaklaşık 350 bin euroluk bir bütçeye sahip proje şuan da 4 ayrı ülke birlikte uyguluyor. Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye ve İtalya ortaklığıyla yürütülüyor. Proje yenilik transferidir. Bu yenilik transferini Yunanistan'dan, alıyoruz. Dolayısıyla şuanda İngilizce öğretim ham materyallerini burada temin ettik hazırladık. Şuanda Yunanistan'daki üniversitemiz proje ortağımız modüle dönüştürüyor. 7 Kasım tarihinde İtalya'da bunun toplantısını yapıp inşallah 2014'ün ortalarında ise aktif olarak internet sitesinde yayınlanacak" dedi.

Milli Eğitim Proje Koordinatörü Ahmet Günaydın ise hazırlanan özel slaytlarla mesleki alanda İngilizce eğitimi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber