MEB okullardaki şiddeti nihayet fark etti

Haber Giriş : 25 Mart 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'ya giden Bakan Çelik, Bodrum'un Ortakent-Yahşi Beldesi'nde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Meslek Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Daha sonra açılışını yaptığı merkezi gezen Çelik, bir gazetecinin sorusu üzerine okullardaki şiddet olaylarıyla ilgili olarak ?Yaşanan bir iki olayı büyütmemek lazım. Bunu mercek altına aldığınız ve bu medyada büyük görüntülerle yer aldığı zaman, diğerleri için de özendirici olduğunu unutmayalım. Basit olayların medyada büyütülerek verilmesini doğru bulmuyorum'' şeklinde konuştu. Bakan Çelik, yaklaşık iki saat sonra bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Muğla'ya geçti.

MUĞLA'DA İŞLER DEĞİŞTİ

Gazetecilerin sorularına burada da yanıt veren Bakan Çelik, okullarda yaşanan olayların, medya tarafından gündeme getirilmesi nedeniyle artarak devam edeceğini savunarak şöyle devam etti: 'Benim demek istediğim; bu yaşlardaki çocuklar, bu yaşlardaki gençler, kendilerini göstermek ister. Ufak bir olaya adının karışması ve gazetede manşet olunca sayfa sayfa resimleri

yayınlanınca o insanları teşvik eder, hoşuna gider. İlk ve ortaöğrenimi ile personeli ile 16 milyonluk bir kitleden söz ediyoruz. Türkiye'de 10 tane olay meydana gelse bu da bir vahamet boyutundaymış gibi velilerin ağzını yüreğine getirecek şekilde, sanki okullarda herkes elinde satırlar ile birbirlerini doğruyormuş gibi intiba yaratmak doğru olmaz.. Bu mesele çok fazla medyatik olmaya gelmez bir meseledir. Bu işte birinci derecede sorumlu bir insanım. Herkesin bir sorumluluğu var. Medyanın da sorumluluğu var. Bu konuları 28 Mart'ta İstanbul'da yapacağımız toplantıda ele alacağız.?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber