Erkek çocuğa da evlenme yardımı

Haber Giriş : 25 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin büyük önem verdiği sosyal güvenlik paketiyle yeni uygulamalar da getiriliyor. Dul ve yetim aylığı alanların kız çocuklarına verilen evlenme yardımının, erkek çocuklara da verilmesi için düzenleme yapılıyor.

SOSYAL güvenlik politikaları çerçevesinde, dar gelirli ve yoksullara yönelik yardımlar da çeşitleniyor. Hükümet, Sosyal Güvenlik paketi içerisine dul ve yetimlerin erkek çocuklarına da evlenme yardımı yapılması maddesini de koydu. Erkek çocuklarına yapılacak evlenme yardımı, dul ve yetim maaşı alanların aldığı aylık oranına göre değişecek. Bir defaya mahsus olmak üzere aylık dul ve yetim maaşının bir yıllık toplamı tutarında evlenme yardımı verilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, süt, emzirme, cenaze yardımlarının yanısıra, evlenme yardımının kız çocukları için önceki yasalarda da bulunduğunu, ancak ödemelerin sembolik olmaktan öteye geçmediğini söyledi. Özcan, düzenleme ile evlenme yardımını erkek çocuklar için de uygulanacağını, ciddi anlamda artışla, daha işe yarar hale geleceğini kaydetti. Özcan, bu düzenlemelere ?hayır' denilemeyeceğini de belirtti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber