'LCD ekranlara dikkat! Sağlığınız risk altında olabilir' haberi uydurma çıktı

Dün sitemizde, Anadolu Ajansı kaynaklı "LCD ekranlara dikkat! Sağlığınız risk altında olabilir." başlıklı bir haber yayımlanmıştır. Söz konusu haberde, görüşlerine başvurulan Yrd. Doç. Dr. Ersin Güler sitemiz aracalığı bir açıklama yaptı. Güler açıklamasında, Anadolu Ajansı muhabiriyle habere konu görüşmeyi yaptığını ancak haberde bahsedildiği gibi LCD ekranlarının sağlığı tehdit ettiğine ilişkin bir açıklama yapmadığını belirtti. İşte E. Güler'in açıklaması...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2006 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26.03.2006 pazartesi günü gazetenizin bilim ve teknik köşesinde "LCD ekranlara dikkat" isimli açıklamayı yaptığını söylenen öğretim üyesiyim.

Söz konusu yazı için ben AA ya açıklama yapmadım. Olay şöyle olmuştur.

Beni telefonla arayan şahıs LCD ekranlarla ilgili bir araştırma yaptıklarını, ve bu konuda bilgi almak istediğini söylemiştir.

Ben de bu konuda hiç bir bilgim olmadığını, açıklama yapamayacağımı söyledim. Bunun üzerine telefondaki kişi bana sorular sordu, ben de bilmiyorum, olabilir, tam kimyasal yapısını bilmeden cevap veremeyiz, araştırmamız lazım gibi cevaplar verdim.

Fakat bugün gördümki ben AA'ya bu konuda açıklama yapmışım ve bunları söylemişim. Bu açıklama benim özellikle yaptığım bir açıklama gibi kamuoyuna yansıtılmıştır. Söylenenler doğru değildir, çünkü ben bu konuda bilgi sahibi olmadığımı söylemiştim.

Bu açıklamalar bana zarar vermiştir, bu konuda alaycı bir çok e-mail. aldım. Bu yazının kaldırılmasını ve tekzip edilmesini ayrıca kamuoyuna yaptığım bu açıklamaların duyurulmasını istiyorum.

Teşekkürler

Ersin Güler
S.Ü. Fen Edb. Fak.
Kimya Bölümü
42075 Konya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber