Skandal: İzinden geç dönen ere cop kullanarak fiili livata...

Haber Giriş : 28 Mart 2006 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzinden geç dönen ere, gardiyan görevindeki iki askerin cop kullanarak fiili livatayla işkence ettiği ileri sürüldü

Ağrı Doğubayazıt'taki 1. Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı 5. Hudut Alay Komutanlığı'nda utanç verici bir olay yaşandı. İzmir'de yaşayan 1982/3 tertip er H.G, aldığı izinden "eşinin rahatsızlığı" nedeniyle geç döndü. Alay Disiplin Mahkemesi'ne verilen H.G, 13 gün oda hapsine mahkûm edildi. Alay Disiplin Ceza ve Tutukevi'ne konulan H.G'ye, gardiyan piyade erler F.D. ve A.D. tarafından copla fiili livata yoluyla kötü muamelede bulunulduğu iddia edildi.

Ölmek istedi
Cezasının infazını tamamlayan H.G, cezaevinden çıkarak birliğine geri döndü. Yaşadıklarını hazmedemeyen H.G, mayınlı araziye koşarak intihar etmeye çalıştı, ancak engellendi. Alay Reviri'ne getirilerek müşahede altına alınan H.G, yaşadığı olayları anlattığı ve Alay Komutanlığı'na verdiği dilekçesinde, "Vatanın namusunu korumaya geldiğim ocakta, kendi namus ve şerefimi kaybettim" dedi.

Alay Komutanı, H.G'ye 15 gün izin verdi. Yaşadıklarından dolayı gittiği memleketinden geri dönmeyen H.G. hakkında dava açıldı ve "uzun süreli izin tecavüzü" suçundan ikinci kez tutuklandı. H.G, cezaevinden çıktıktan sonra Genelkurmay'ın emri ile askerliğinin geri kalan kısmını Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tamamladı.
H.G'ye, "eziyet ve kötü muamele" yaptıkları iddiasıyla piyade erler F.D. ve A.D. hakkında Iğdır Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme 'işkence' dedi
Mahkeme, tereddüde yer bırakmayacak şekilde suçun "işkence" olduğuna karar vererek, dosyayı görevsizlik kararıyla Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi ise davaya bakmakla görevli olmadığına karar verdi. Davaya hangi mahkemenin bakacağı konusunda son kararı Yargıtay verecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber