Eğitim- Sen Mardin Şube Başkanı Ete hakkında, yabancı bir heyetle görüştüğü için, valilik üçüncü kez idari soruşturma başlattı.

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Egitim- Sen Mardin Sube Baskani Ete hakkinda, yabancı bir heyetle görüştüğü için, valilik üçüncü kez idari sorusturma baslatti.

5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü nedeniyle 2002'de Mardin'e gelen ve aralarinda hukukçu ve sendikacilarin bulundugu yabanci heyeti kabul ettigi gerekçesiyle Egitim - Sen Mardin Sube Baskani Enver Ete hakkinda valilik üçüncü kez idari sorusturma baslatti.

    Milli Egitim Teftis Kurulu müfettislerince bu konuda daha önce iki kez ifadesi alinan ancak kapatilan sorusturmanin geçtigimiz hafta tekrar açildigini belirten Ete, "Mardin'e gelen Alman, Iskoç ve Ingiliz bes sendikaci ve hukukçudan olusan yabanci bir heyeti kabul ettigim gerekçesiyle geçen hafta üçüncü kez müfettisler tarafindan ifadem alindi. Bu bir komedidir" dedi.

    Mardin'e gelen Alman sendikacilarin, Bremen Gew Sendikasi'na bagli oldugunu ve kendi sendikalariyla 'kardes' anlasmasi yaptiklarini da hatirlatan Ete, söyle dedi:    "Sorusturmalara alistik ancak, gelen heyete iliskin açilan sorusturmaya bir anlam veremedim. Ilimize disaridan gelen heyetler dogal olarak bizi de ziyaret ediyor. Yurtdisindan gelen ve bizi ziyaret eden sendikaci meslektaslarimiza yardimci olmak, ilimizde gezdirmek ve agirlamak ne zamandan beri suç sayiliyor. Onlarla ilgilenmek, yemek yemek, otelde konaklamak bile sorusturma nedeni olabiliyor. Ciddi bir iddia varsa bakilsin ama bir sendikaci olarak attigimiz her adimi neredeyse sorusturma nedeni haline getirmisler."

Dört ayri sorusturma
    Ete hakkinda bugüne kadar 'yabanci konuk agirlama'nin disinda çesitli gerekçelerle dört ayri adli ve idari sorusturma baslatildi. 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü'nde Kiziltepe ve Nusaybin'de gerçeklestirilen etkinliklerde yaptigi konusmalar nedeniyle de sorusturma açildi. Her iki ilçe savciliginca açilan sorusturmalarda Ete'nin konusmalarinin 'bölücülük propagandasi' içerdigi iddia edildi.

    Ete hakkinda, diger bir sorusturma da 8 Kasim'da yapilan ve Mardin Demokrasi Platformu tarafindan organize edilen mitingle ilgili. Hem adli hem de idari olarak baslatilan bu sorusturmada da Ete ile birlikte Tertip Komitesi'ni olusturan kisilerin "devlet memuru adabina uymayan hal ve davranislarda bulunduklari" iddia edildi.

    Bu arada Mardin Milli Egitim Subesi Teftis Kurulu Baskani, konunun sorusturma asamasinda oldugunu belirterek, açiklama yapmasinin dogru olmadigini belirtti.
Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber