Diyarbakır'da olaylı gün: 5 polis yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan bir gruptan polise molotof kokteyli atılması sonucu çıkan arbedede yaralananlar oldu.

Muş'da bir süre önce düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen teröristlerden 4'ünün cenazesi Diyarbakır'a getirildi. Bağlar Beldesi'ndeki Şefik Efendi Camii'nden yakınları tarafından alınan cenazeler Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenazelerin taşınması sırasında bir grup, terör örgütü lehine sloganlar attı ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları taşıdı.

Polisin aldığı güvenlik önlemleri altında cenazeler Yeniköy Mezarlığı'nda gömüldü. Daha sonra sloganlar atarak yürüyen bir grup Sento Caddesi'nde, polise molotof kokteyli attı. Polisin de göstericilere karşı biber gazı kullanarak müdahale etmesiyle arbede yaşandı. Göstericilerin attığı taşlarla, bazı polis, gazeteci ve vatandaşlar yaralandı.

Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken, yer yer gösterilerin devam ettiği bildirildi.

5 POLİS, 3 GAZETECİ YARALANDI

Diyarbakır'daki izinsiz gösteride 2'si bıçakla 5 polis, 3 gazeteci ve göstericilerden bazıları yaralandı. Yaralı polis memurlarından birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

PKK'lı teröristlerin cenazelerinin defnedilmesinin ardından göstericiler Bağlar beldesinde ara sokaklara dağıldıktan sonra yeniden toplandı. Göstericiler, Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Grup, yürüyüş sırasında Bağlar beldesindeki bir çok işyeri ile sağlık ocağının camlarını kırdı.

Daha sonra Ofis semtinde de bazı bankalar ve işyerlerinin camlarını kıran grup, Ekinciler Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binası ile bina önündeki polis araçlarının camlarını taş ve sopalarla kırdı. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Olaylar sırasında bir çok esnaf, daha fazla zarar görmemek amacıyla işyerlerinin kepenklerini kapattı. Olayların durulması üzerine esnaflar işyerlerinin kırılan camlarını temizlemeye başladı.

Edinilen ilk bilgilere göre, olaylar sırasında 2'si bıçakla 5 polis, Kanal 7, Zaman Gazetesi ve yerel Tv 21 muhabirleri yaralandı. Bıçakla yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Olaylarda göstericilerden de yaralananlar oldu.

Muş'un Şenyayla kırsalında, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 25 Mart 2006 tarihinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda toplam 14 terörist ölü ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber