Hırsızlık iddiası fabrikayı karıştırdı

Torbalı'da hizmet veren genleşme derzleri üretimi yapan bir fabrikada oldukça ilginç bir olay yaşandı. Alman firmasının Torbalı’da hizmet veren üretim merkezinde yaşanan hırsızlık işçilerin isyan etmesine sebep oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hırsızlık iddiası fabrikayı karıştırdı

Kemalpaşa yolu Saipler köyü kavşağına yakın bir noktada üretim yapan firmada önceki gün bir hırsızlık olayı yaşandı. Bu olay yüzünden zan altında tutuldukları iddia edilen işçiler isyan etti ve fabrikayı terk etti. Jandarma tarafından aranmayı istemeyen işçiler fabrikadaki işlerini yarım bırakarak fabrikadan Torbalı'ya kadar yürüdü.

10 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

İddialara göre, fabrikada çalışan bir işçinin bir miktar parası kayboldu. Fabrika yönetimine durumu bildiren işçinin ihbarı üzerine jandarma çağrıldı. Tüm işçiler jandarma tarafından aranmak isteyince işçiler isyan etti ve fabrikayı terk etti. Saipler kavşağından Torbalı'ya kadar yaya yürüyen işçiler yolda oldukça ilginç görüntüler oluşturdu. Yoldan geçenler yoğun bir kalabalık halinde yürüyen işçileri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

'KİMSENİN PARASINA TENEZZÜL ETMEYİZ'

Yaklaşık 25 işçinin maruz kaldığı hırsızlık suçlamasından dolayı iş bırakma eyleminin sendikal örgütlenme ile yapildiği iddia edildi. İşçiler ertesi gün tekrar işbaşı yaparken, "Biz bir itham ile anılmak istemediğimiz için böyle bir eylem yapmak zorunda kaldık. Bundan sonra da bu tür olaylarda tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Aramızda hiç kimse kimsenin parasına tenezzül edecek durumda değildir. Hepimiz alnımızın teri ile çalışıp boğazımızdan helal para geçsin uğraşındayız" şeklinde konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber