FT: Türkiye IMF ile çatışmaya doğru ilerliyor

Haber Giriş : 29 Mart 2006 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin sorun yaşayan sektörlere sağlanması planlanan vergi indirimleri nedeniyle IMF ile karşı karşıya geleceği öne sürüldü. Financial Times gazetesi, Türkiye'nin KDV indiriminin başka sektörlere yaygınlaştırılması önerisi nedeniyle IMF ile bir çatışmaya doğru ilerlediğini yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Ankara kaynaklı, Vincent Boland imzalı haberinde "Türkiye, mali politikasının siyasi nedenlerden gevşetilmesi gibi görünen, vergi indiriminin mücadele veren sanayi sektörlerine yaygınlaştırılması önerisi konusunda IMF ile bir çatışmaya doğru ilerliyor" yorumunu yaptı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, hükümetin bazı sektörlere vergi indirimini sağlamaya "doğru ilerlediği"ni söylediğine dikkat çeken gazete, bu ayın başında tekstil sektörü için KDV indirimi yapldığını belirterek "Bu hareket, Ankara'nın, 10 milyar dolarlık anlaşmaya aykırı düşebileceği uyarısını yapan IMF tarafından azarlanmasına yol açtı" diye yazdı.
Financial Times "Herhangi bir ek vergi önlemi, IMF ile yapısal reformun kapsamı ve temposu konusundaki tartışmayı körükleyebilir" ifadesini kullandı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber