Eğri olan elektrik direği tehlike saçıyor

Bingöl’ün Arıcılar köyü, Kork mezrasında hafriyat malzemesi üzerine kurulu bulunan ve zamanla eğilerek düşme eğilimi gösteren elektrik direği tehlike saçıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2013 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğri olan elektrik direği tehlike saçıyor

Bingöl'ün Arıcılar köyü, Kork mezrasında hafriyat malzemesi üzerine kurulu bulunan ve zamanla eğilerek düşme eğilimi gösteren elektrik direği tehlike saçıyor.

İl merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kork mezrasında bir yamaç tepesinde hafriyat malzemesi üzerine kurulan elektrik direği, zamanla toprağın aşılmasıyla eğildi. Yamaç tepesinin yaklaşık 2 metre yanında bulunan direk, düşme tehlikesi geçirince, mezra sakinlerine korkulu anlar yaşatıyor. Direk yerinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen mezra sakinleri, "Defalarca dilekçelerle müracaatta bulunduk, kimse bizi dikkate almadı. Mezraya elektrik bu direkte kurulan trafoyla veriliyor. Direk eğik ve yamaç tepesinde bulunuyor yetkililerin gelip direği başka yere kurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

2000 yılında kurulan direk, toprak kayması ve rüzgarın etkisiyle zamanla eğilince vatandaşlar bu durumu 3 yıl önce FEDAŞ elektrik bakım onarım ekiplerine bildirdi. Mezraya gelen ekiplerin direği vinçle düzeltip, direk yerine değiştirmek için yeniden geleceklerini söyleyerek bölgeden uzaklaştıkları ve bir daha gelmedikleri belirtildi.

KALASLARLA AYAKTA DURUYOR

Dilekçe ve başvuruların sonuç vermediğini anlatan mezra sakinleri durumu dönemin Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e bildirdiklerini kaydetti. Valinin talimatıyla mezraya gelen elektrik bakım onarım ekiplerinin, direğin ayak kısımlarına beton dökerek, iki adet kalasla desteklediklerini dile getiren vatandaşlar, 3 yıl önce geçici önlemin alındığı direk mezra sakinlerinin korkulu rüyası haline geldiğini kaydetti. Direğin altı yıldan beridir eğik bir vaziyette olduğunu ifade eden mezra sakinlerinden Celal Ulaş, "Bu direği 2000 yılında kurdular, altı yıldan beri de böyle eğik durumdadır. Üç yıl önce gelip düzelttiler. Sözde gelip yerini değiştireceklerdi. Fakat kimse gelip değiştirmedi. Köye gelen vali ile görüştük ve bu görüşmeden sonra ekip geldi. Ekip geldi ve ağaçları altına bırakıp gittiler. Daha sonra dilekçeler verdik kimse gelip sahip çıkmadı" dedi.

Direğin yamaç tepesinde kurulmasından dolayı kayma tehlikesi altında olduğunu söyleyen İbrahim Balanbaş ise, bu direğin harfiyat üzerine kurulduğunu söyledi. Balanbaş, "Yanında dere var oraya doğru kayma var. Bir yağmur yağsa elektriklerimiz kesilir gelen ekipler de bilir kaç kez müracaat etmişiz. Devamlı 5, 6 yıldır müracaat ediyoruz. Dilekçe veriyoruz ama ilgilenen olmuyor" şeklinde konuştu.

Mezra içerisinde bulunan diğer elektrik direklerinin de düşme tehlikesi altında olduğunu belirten köylüler, kendi imkanlarıyla ip ve kalaslarla direkleri ayakta tutmaya çalıştıklarını söyledi. Evinin önünde bulunan elektrik direğinin değiştirilmesi için yetkililere 3 yıl önce bilgi verdiğini söyleyen İbrahim Balanbaş, "Bu direği üç senedir benim evimin yanına getirdiler. Yerini kazın biz yarın gelip kuracağız dediler üç sene oldu halen gelen olmadı" dedi.

8 BİN TL ELEKTRİK FATURASI GELDİ

Mezrada ikamet eden 90 yaşındaki kalp hastası Zülfü Bayanbaş, sağlıklı elektrik alamadıkları gibi faturaların da kabarık geldiğini söyledi. Kendisine 8 bin TL elektrik faturası geldiğini belirten Bayanbaş, faturayı görünce şoke olduğunu açıkladı. Bayanbaş, "Sayaç okuma görevlileri yanlışlık yapınca 800 TL yerine 8 bin TL fatura çıktı. Durumu yetkililere bildirdim faturamı gösterdim elektrik saatimi istediler. Sonunla yanlışlık yapıldığını kabul ederek faturamı düzelttiler" diye konuştu.

Öte yandan AKSA FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında Bayanbaş'a gönderilen yazıda, "İlgili yazınızda özetle, Bingöl İli Merkez Arıcılar köyünde 3 adet direğin eğildiğini ve düzeltilmesi gerektiğini belirtmektesiniz. İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yerinde yaptıkları inceleme ve araştırmalar neticesinde, bahse konu Arıcılar köyünde bulunan ve eğik olduğu belirtilen direkler teknik personellerimiz tarafından düzeltilmiştir" denildi.

Duruma tepki gösteren Bayanbaş, düzeltildi denilen direklerin hala eğik olduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber