Rektör ortağını 5 ayrı göreve getirdi iddiası

Gazi Rektörü Süleyman Büyükberber ortağını önce yardımcısı yaptı. Yetmedi 4 ayrı göreve daha getirdi.

Haber Giriş : 04 Kasım 2013 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Rektör ortağını 5 ayrı göreve getirdi iddiası

Akademik torpil böyle olur... Gazi Rektörü Süleyman Büyükberber ortağını önce yardımcısı yaptı. Yetmedi 4 ayrı göreve daha getirdi.

Ankara'daki Gazi Üniversitesi'nde rektörlük yarışında 5. çıkmasına rağmen geçen yıl koltuğa oturan Süleyman Büyükberber, 1 yılda ilginç kararlara imza attı. Şirket ortağı Mustafa Benekli'yi Rektör Yardımcısı yapan Büyükberber, ortağını ayrıca 4 göreve daha atadı.

BAY YETENEK: Büyükberber ve Benekli, Onkogrup İlaç Sağlık Eğitim ve Tic. Ltd. Şti'nde ortak. İki yıl önce kurulan şirkete Uğur Coşkun da üçüncü ortak... Benekli'nin yürüttüğü görevler şunlar: Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Ortopedi Bölüm Başkanı (kendisi onkoloji doktoru), SRC (Ulaştırma Bakanlığı'nın ticari araç kullanan şoförlere verdiği mesleki yeterlilik belgesi) Yönetim Kurulu üyesi.

GÜVENİYORUM: SÖZCÜ'ye konuşan Rektör Büyükberber, arkadaşının 6 ayrı görevi olduğunu söyledi ve gerekçesini şöyle anlattı: "Bir hanım yöneticimiz doğum izninde, o gelinceye kadar Mustafa onun yerine gö-revi yürütüyor. Arkadaşımdır, güveniyorum. Bırak dersem, bırakır."

PARA KAZANIRIZ: Büyükberber, birçok fakültenin yerinin AVM-Rezidans olması için çalışıyor. Rektör satmak istediği yerler için "Çok güzel para kazanırız. Amacım tüm birimleri Gazi Yerleşkesi'nde toplamak" diyor.

Sözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber