İzmir'de ilköğretim okulunda taciz iddiası

İzmir’de bir ilköğretim okulunda, 7 yaşındaki öğrencinin, 13 yaşındaki başka bir okulun öğrencisi erkek öğrenci tarafından taciz ettiği iddiası, velileri tedirgin etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de ilköğretim okulunda taciz iddiası

Okul önünde kaabalık gruplar halinde toplanan veliler geçmişte de benzer olayların okulda yaşandığını öne sürerek; "Paranoyak olduk. Çocuklarımız okula gitmek istemiyor. Durumu çocuklarımıza, 'çocuk kaçırıldı' diye izah ettik" dediler.

İzmir Bayraklı Merkez İlköğretim Okulu'nda okuyan 7 yaşındaki bir erkek öğrencinin tuvalete gittiği sırada, Nedret İlhan Ketenci İlköğretim Okulu'nda okuyan 13 yaşındaki erkek öğrencinin okulun tel örgülerinden atlayarak gizlice tuvalete girmesi ve kandırarak evine götürüp tacizde bulunduğu iddiası okul yönetimi ile velileri şoke etti. Okulun güvenlik önlemlerinde zafiyetin olduğunu belirten veliler, tedirgin olduklarını ve yaşanan olay karşısında üzgün olduklarını dile getirdi. Olayın ardından yaklaşık 30 velinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okuldaki güvenlik önlemlerinin artırılması, eğitim ve öğrenim süresinin yarım güne indirilmesi konusunda dilekçe verdiği öğrenildi.

"KİMSEYE KİMLİK SORULMUYOR"

Okul önünde toplanan veliler, yaşanan duruma karşı tepkilerini ve taleplerini şu sözlerle dile getirdi: "Tüm veliler olarak korku içerisindeyiz. Güvenlik açısından tedbirlerin alınmasını istedik. Müdürümüz çok duyarsız. Okul demirlerinin biraz daha yükseltilmesini istedik. Ama sanıyoruz ki prosedür gereği mümkün değilmiş. Okulun güvenliği hizmetli tarafından sağlanıyor. Sadece kapıda duruyor o kadar. Çocuklarımıza 'çocuk kaçırıldı' diye anlattık. Ama paranoyak olduk. Kim iyi niyetli kim kötü niyetli? Burada kimseye kimlik sorulmuyor. Okula giren çıkan kayıt altına alınması gerekiyor.Okulumuzun yarım gün olması aynı zamanda birçok veliyi rahatlatacak. "

"GEÇMİŞTE BENZER OLAYLAR YAŞANMIŞ ÖRTBAS EDİLMİŞ"

Okul velilerinden Gülay Yapıcı ise geçmişte de benzer olayların yaşandığını aktararak şöyle konuştu:"Bunları da dün öğrendik. Bu velilerle karşılaştık. Çok acı bir durum. Arkadaşımın kızı okula 'korkuyorum' diye gitmek istemedi. Benim kızım da anne biri bana gelirse ne yapacağım? Bunlar 7 yaşındaki çocuk için gelecek hayata karşı endişeyi bakış açısını bu kadar erken yaşatmak ne kadar doğru? Tabi ki koruyacağız çocuklarımızı ama biraz destek istiyoruz. Müdürümüz şöyle bir açıklama yaptı dün bize; 'İki gün içerisinde yeni bir güvenlik görevlisinin okulda görev yapacağını giriş çıkışların kontrol altına alınacağını' söyledi, bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber