Üniversitelilerden yemek zammı protestosu

OMÜ'de öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversite yemekhanesinde yapılan zammı, ekmek arası peynir ve domates dağıtarak protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversitelilerden yemek zammı protestosu

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversite yemekhanesinde yapılan zammı, ekmek arası peynir ve domates dağıtarak protesto etti.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan grup, yeni eğitim yılı başında yemek fiyatlarında yapılan 50 kuruşluk zamma tepki göstermek için, yanlarında getirdikleri ekmek arası peynir ve domatesi dağıttı. Yemekhanede arkadaşlarına dağıtımı gerçekleştiren öğrenciler, 2 liraya yükseltilen fiyatın eski fiyatına 1,5 liraya çekilmesini istedi.

Kemençe ve gitar eşliğinde seslendirdikleri türkülerle ekmek arası peynir ve domatesi yiyen öğrenciler, yemek fiyatları düşene kadar protestolarına devam edeceklerini söyledi.

Grup adına açıklama yapan 3. sınıf öğrencisi Buğra Aydoğan, yemek fiyatının düşürülmesi için üniversitede 3 bin 500 imza topladıklarını belirterek, "Yönetim, toplanan imza sayısının az olduğunu hem de fiyatının düşmesiyle yemek kalitesinin düşeceğini bildirdi. Diğer üniversitelere göre daha fazla para ödüyoruz" dedi.

Protestonun ardından öğrenciler sınıflarına gitmek üzere yemekhaneden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber