Alkolle mücadele gecesi barda yapıldı

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu görüntüler Levent Kırca parodisinden değil. Maalesef gerçek. Kısa adı TAÇSAV olan Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı'nın düzenlediği gençlerde şiddet, sigara, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele gecesi Ankara'nın uğrak mekanlarından olan Şömine Bar'da yapıldı. Alkolün zararlarının anlatıldığı gecede, içki su gibi aktı. Masalar rakı, şarap kadehleri ve mezelerle donatıldı. Geceye kırsal alandan ekonomik seviyesi düşük ailelerden seçilen başarılı 8 ilköğretim çocuğu da getirildi. Pursaklar İlköğretim Okulu ve Satı Öztürk İlköğretim Okulu 4., 6. ve 7. sınıf öğrencisi çocuklara barın ortasında yapılan törenle "Örnek Türk Gençleri Ödülü" verildi.

Çok inandırıcı!
TAÇSAV Genel Başkanı, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Hastanesi'nde görevli olan Doç. Hasan Acar, kadehlerin kalktığı gecede içkinin zararlarını anlattı:

"Uyuşturucu madde bağımlılığı, alkolizm ve şiddet olayları gençlerimizi tehdit etmektedir. Bu çocuklarımıza ödül vererek, bu yaştan itibaren alkol, madde bağımlılığı ve sigaranın zararlı olduğunu çocuklarımıza aşılamaktayız. Kötü alışkanlıkları tedaviyle önlemek çok zor oluyor. Bu nedenle çocuklarımızın hiç bunlara başlamamaları ve bu sayede başarılı bir yetişkin olmalarını amaçlıyoruz."

Rakı masasında İstiklal Marşı, şehitlere saygı
Geceye ödül vermek için getirilen kırsal alandan ekonomik seviyesi düşük ailelerden seçilen başarılı 8 ilköğretim çocuğu, sahneye çıkarıldı. Önce şehitler için saygı duruşu yapıldı, ardından çocuklar ve davetliler birlikte İstiklal Marşı'nı söyledi. Ama şov hemen bitmedi, çocuklar İstiklal Marşı'nın on kıtasını, Atatürk'ün gençliğe hitabesini ve Onuncu Yıl Marşı'nı da okudu. Davetliler saygı duruşunda bulunurken ve İstiklal Marşı'nı söylerken önlerinde rakı ve şarap kadehleri duruyordu. Gecede rakı içmeyi tercih eden Şehitler ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Taner Uran da "Güneydoğu'da yaşananları üzülerek izliyoruz. Ancak hiç kimse şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamalıdır" dedi.

Para almadı diye geceyi barda yaptık
TAÇSAV Başkanı Doç. Dr. Hasan Acar, ödül töreni düzenledikleri Şömine Bar'ı kaliteli bir yer olduğu için tercih ettiklerini söyledi. Acar, "Barın sahibi Can Ece arkadaşımız, bizden ücret almadı" dedi. Başkan, ödül töreninde davetlilerin içki içmesini ise "Biz alkolü yasakladık ama kaçaklar olmuştur. Büyük bir kitleye hakim olmak çok zor" sözleriyle açıkladı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber